طراحی پلان و نقشه های اجرایی یکی از اصلی ترین مراحل در هر پروژه ساختمانی می باشد. پلان و نقشه های اولیه در واقع نقشه راه تیم های اجرایی و پیمانکاران برای ساخت و ساز هستند. طراحی پلان توسط متخصصین نقشه کشی و معماران و فریلنسرهای معماری انجام می شود. طراحی پلان معماری و نقشه های سایت می تواند به راحتی و با هزینه و قیمت مناسب توسط یک فریلنسر معماری انجام پذیرد. برای سفارش طراحی پلان و دریافت نقشه های اجرایی می توانید یک پروژه رایگان ثبت نمایید. همچنین اگر در زمینههای تخصصی دیگر مانند نقشه کشی برق ساختمان ، طراحی نقشه سازه و اسکلت بنای ساختمان، انجام پروژه متره و براورد و... نیاز به کمک دارید، مهندسان و متخصصان در کارلنسر تا انتهای مراحل در کنار شما هستند تا از بروز مشکلات جدی در ساختمان در آینده جلوگیری به عمل بیاید.
بیشتر بدانید
مراحل ثبت سفارش
طراحی پلان
۱. ثبت پروژه
ثبت درخواست خود در قالب پروژه با بودجه و زمان دلخواه
۲. انتخاب متخصص
انتخاب متخصص (فریلنسر) از بین پیشنهادهای دریافتی
۳. انجام پروژه
ارتباط با متخصص و نظارت بر روند کار در طول انجام پروژه
۴. پرداخت امن
آزاد کردن مبلغ برای متخصص پس از تحویل کار و تایید شما
نمونه کارهای طراحی پلان را مشاهده و متخصص موردنظرتان را استخدام کنید.
طراحی پلان
طراحی پلان معماری پایه و اساس هر پروژه ساخت و بازسازی موفقی است. حالا با دسترسی به اینترنت تهیه انواع مختلف پلان معماری آسان تر از همیشه شده است. دیگر، روزهای طراحی خسته کننده با دست یا طراحی چند روزه با کامپیوتر گذشته است. با وجود نرم افزارهای مدرن، حتی با تجربه ی کم هم میتوانید نقشههای معماری حرفهای، طراحی پلان مسکونی، طراحی نقشه ساختمان، طراحی پلان ویلا و سایر نقشه های اجرایی و ساختمانی را تنها در زمانی کوتاه تهیه کنید.
پلان معماری چیست؟
پلان معماری، طرح ، نمودار یا شماتیکی حاوی اطلاعات دقیقی در مورد یک ساختمان است. معماران و طراحان، این نوع نقشههای فنی را در مراحل برنامه ریزی یک پروژه ساخت و ساز، تهیه میکنند.
اهمیت طراحی پلان معماری
- مالکان و برنامهریزان پروژه با دیدن طراحی پلان، شکل و عملکرد سازه پس از پایان کار را درک میکنند.
- پلانها حاوی اطلاعات و دستورالعملهای لازم برای مهندسان و کارکنان ساختمانی، جهت اجرای سازه هستند.
- نقشههای معمار، عملکرد داخلی یک ساختمان را به دقت ثبت میکنند که برای نگهداری از ساختمان در آینده ضروری هستند.
در طول پروژه ساختمانی، با انواع مختلفی از پلانهای معماری سر و کار دارید.
انواع طراحی پلان معماری
پروژه کامل ساختمانی حاوی پلانهای زیر است:
1. پلان سایت
پلان سایت یک نمای هوایی از ساختمان و اجزای اطراف آن را ارائه میدهد. گاهی حتی ساختمانها یا زیرساختهای همسایه مانند جادهها را هم نشان میدهد.
2. پلان طبقه
نقشههای پلان طبقه، طرح داخلی یک سازه را نشان میدهد. چیدمانهای پلان طبقه نیز بسته به نحوه استفاده از آنها، انواع مختلفی دارند.
به عنوان مثال، برخی از نقشههای پلان طبقات برای ویژگیهای خاصی مانند سیستمهای برق یا لوله کشی ساخته شدهاند.
رایج ترین پلانهای طبقاتی برای پروژههای ساختمانی مسکونی، اندازه گیریهای دقیق بین دیوارها، درها و پنجرهها را نشان میدهند. همچنین اکثر آنها محاسبات کف را برای هر اتاق نشان میدهند.
در گذشته، پلانهای طبقه به چیدمانهای دو بعدی ساده، سیاه و سفید محدود میشد. اما درک چنین نقاشیهایی برای بسیاری از مشتریان سخت است. اکنون با برنامههای پیشرفته، میتوانید پلانهای سهبعدی را با مبلمان، کفپوش، نقاشی، طراحی فرش و عناصر جزئی دکوراسیون تهیه کنید.
3. پلانهای مقطعی
شامل نقشههای دو بعدی هستند و ترکیبی از عناصر مرئی و پنهان در یک ساختمان را نشان میدهند. یعنی بخشی از ساختمان را در امتداد یک صفحه عمودی به دو نیم تقسیم کردهاید و به داخل آن نگاه میکنید. این یک نقشه مقطعی است.
نقشههای معماری مقطعی برای نشان دادن چگونگی کنار هم قرار گرفتن قسمتهای خاصی از یک ساختمان مفید هستند. آنها میتوانند موارد زیر را در برگیرند:
- چگونگی ساخت دیوارها
- نحوه قرار گیری پنجرهها در قسمت دیوار
- انتقال سازه از یک طبقه به طبقه دیگر
4. نقشههای پلان نما
طراحی نما از یک صفحه عمودی که مستقیماً به ساختمان نگاه میکند، تشکیل شده است. رایج ترین نقشههای نما آنهایی هستند که نمای بیرونی ساختمان را از جلو، پشت و کنارهها نشان میدهند.
5. نقشههای منظره
ترسیم منظره در پروژههای ساخت و ساز مسکونی بسیار رایج است. آنها شبیه پلان سایت هستند که قبلا ذکر شد، اما جزئیات بیشتری را در رابطه با مناظر و فضای سبز نشان میدهند.
داشتن چند نقشه منظره دوبعدی برای نشان دادن طرح کلی و اندازهگیریها مهم است. اما نقاشیهای سه بعدی برای درک اینکه فضای سبز در زندگی واقعی چگونه به نظر میرسد، بسیار مفید است.
6. طراحی پلان حفاری
نقشههای حفاری اطلاعات دقیقی در مورد گودالها، شفتها، تونلها و سایر انواع حذف خاک را ارائه میدهند. همچنین معماران در این نقشهها، میتوانند جزئیات مهمی را در مورد روند حفاری نشان دهند.
7. پلان لوکیشن
یک دسته کلی از نقشهها که میتوانند ترکیبی از پلان طبقات، نما و مقاطع عرضی را در بر گیرند. این پلانهای معماری که گاهی «نقشههای چیدمان کلی» هم نامیده میشوند، مکان کلی عناصر مختلف ساختمانی را نشان میدهند.
حالا که برخی از رایجترین انواع پلانهای معماری را شناختید، با جایگاه آنها در فرآیند کلی برنامهریزی پروژه آشنا شوید.
مراحل اولیه در فرآیند طراحی معماری
چه بخواهید یک آسمان خراش یا یک خانه مسکونی بسازید، به هر حال باید از یک فرآیند طراحی استفاده کنید. در اینجا مراحل اصلی بر اساس استانداردهای نقشه کشی معماری، آورده شده است.
طراحی پلانهای سایت
اولین قدم با طراحی پلان سایت شروع میشود. یک نقشه سایت دقیق با مرزهای ملکی، توپوگرافی و ویژگیهای سازه به تعیین اندازه و شکل ساختمان مدنظر مشتری کمک میکند.
پلان طبقات
مرحله چیدمان پلان یکی از مهمترین مراحل است. همه چیز از روشنایی، لوله کشی، تهویه مطبوع و غیره، عمدتاً بر اساس پلان طبقه قابل جانمایی است.
در حین طراحی پلان طبقه و تعیین ابعاد کلی ساختمان، باید ترکیبی از نقشههای دو بعدی و سه بعدی تهیه کنید.
نقشههای دو بعدی
پلانهای دو بعدی سنگ بنای نقشههای معماری شما هستند. تهیه نقشههای دو بعدی با نشانههای اندازه گیری، نمادهای درها و پنجرهها و حتی نمودارهای مبلمان بسیار مهم است.
با این حال، اگر یک پروژه را برای جلب نظر مشتری اجرا میکنید، باید فراتر از طرحهای دو بعدی بروید.
طراحی سه بعدی
نقشههای سه بعدی معماری، به پروژههای پیشنهادی شما، بعد میدهند. به علاوه، یکی از بهترین راهها برای در میان گذاشتن ایدههایتان با مشتریانتان هستند.
طراحی مقطعی
در پروژههای ساخت و ساز مسکونی با استفاده از روشهای استاندارد ساختمانی، احتمالاً به نقشههای مقطعی زیادی نیاز نخواهید داشت. چون مهندسان از قبل میدانند که چگونه عناصر ساختمانی مختلف را با هم هماهنگ کنند.
نما
مرحله آخر طراحی نمای خارجی ساختمان است. این نقشهها جزئیات مهمی را در مورد نمای ساختمان نشان میدهند که شامل مصالح بیرونی، تکمیل پنجرهها و درها، اندازه گیریها و غیره است. طراحی پلان و نمای ساختمان باید مطابق با ضوابط شهرداری و نظام مهندسی باشد.
سفارش طراحی پلان معماری
حالا چه روشهایی برای سفارش طراحی پلان معماری مناسب است؟
همکاری با شرکت طراحی و معماری
میتوانید برای طراحی نقشه ساختمان مدنظرتان با شرکتهای طراحی و معماری قرار داد ببندید. طراحی در این شرکتها به صورت دستی و کامپیوتری قابل انجام است.
اگرچه امروزه رایانهها بسیاری از کارهای سنگین طراحی را انجام میدهند، اما معماران هنوز هم به طراحی دستی تکیه میکنند. طرحهای معماری دستی (حتی اگر با دست روی یک برنامه هنری کامپیوتری کشیده شده باشند) میتوانند در مراحل اولیه برنامه ریزی پروژه مفید واقع شوند. آنها روشی آسان و سریع برای پیاده سازی برخی از ایدهها روی کاغذ برای نشان دادن به مشتری یا تیم طراحی هستند.
سپس طراحی دستی با کمک نرم افزارهای پیشرفته، تقویت شده و برای اجرای سازه در اختیار مهندسان قرار میگیرد.
استخدام فریلنسرهای طراحی و معماری
فریلنسرها در پلتفرمهای فریلنسینگ مثل کارلنسر مشغول فعالیت هستند. آنها علاوه بر نقشههای دستی، نقشههای کامپیوتری پلانها و رندرهای سه بعدی را با کمک نرم افزارهای تخصصی تهیه میکنند.
در طراحی کامپیوتری به جای ترسیم تک تک نماها با دست، پارامترهای طراحی معماری را وارد میکنید و کامپیوتر بقیه کار را انجام میدهد. این کار شما را به تصاویر تقریبا واقعی میرساند که پیش نمایشی از پروژه تمام شده است.
مزایای سفارش طراحی پلان معماری در کارلنسر
- امکان دیدن نمونه کارها و پروژههای قبلی طراحی فریلنسرهای معمار
- گفتگو با فریلنسرها در مورد شرایط مالی و زمانی پروژه طراحی
- امکان انتخاب از میان پیشنهادهای مختلف فریلنسرها
- پرداخت بعد از تحویل کامل پروژه طراحی پلان و جلب رضایت کارفرما
- امکان داوری از جانب کارلنسر در صورت بروز هر گونه اختلاف نظر میان کارفرما و فریلنسر
- پرداخت هزینه کمتر در مقایسه با شرکتهای خصوصی معماری، به دلیل دورکاری فریلنسرها
چگونه یک طراح پلان را استخدام کنیم؟
استخدام طراح پلان در کارلنسر، فرایند بسیار ساده و سریعی دارد. برای استخدام طراح پلان می توانید درخواست خود را به راحتی با چند خط توضیح در قالب یک پروژه ثبت کنید. شما علاوه بر استخدام طراح پلان دورکار در سایت کارلنسر می توانید با تمام وقت یا ویژه کردن پروژه اقدام به استخدام طراح پلان حضوری یا تمام وقت برای خود نمایید. شما به راحتی میتوانید با ده ها یا صدها فریلنسر حرفه ای با تخصص طراحی پلان در شهر خود یا سراسر ایران ارتباط باشید و از آن ها برای انجام پروژه خود دعوت کنید.
شما میتوانید طراح پلان مورد نظر خود را در 3 مرحله استخدام کنید:
- درخواست خود را در قالب پروژه، در فرم همین صفحه یا صفحه ثبت پروژه، به همراه توضیحات کامل و شفاف، زمان و بودجه پیشنهادی ثبت کنید و مهارت های مورد نیازتان را انتخاب کنید. در صورتی که مایل هستید پروژه تان سریع تر دیده و انجام شود و یا مایل به تبادل اطلاعات تماس با فریلنسر هستید، پروژه را ارتقا دهید.
- پس از ثبت و تایید پروژه، منتظر پیشنهادهای طراحان پلان باشید. همچنین شما می توانید بعد از بررسی پیشنهادها روی هر پروژه، تا 20 فریلنسر را به پروژه خود دعوت کنید تا پیشنهادات قیمتی و زمانی خود را برای انجام پروژه شما ارسال کنند.
- پس از بررسی متن پیشنهادی فریلنسرها، صفحه پروفایل، نمونه کارها، امتیاز، نظرات کارفرمایان قبلی و سایر موارد را به دقت بررسی کنید تا بهترین فرد را انتخاب کنید.
- بهترین طراح پلان را استخدام و پرداختی هزینه پروژه خود را از فقط طریق سیستم پرداخت امن کارلنسر انجام دهید. حتما توجه داشته باشید که به هیچ وجه پرداخت را در خارج از سایت کارلنسر انجام ندهید. با استفاده روش پرداخت امن کارلنسر، خیالتان از انجام پروژه راحت است و در صورت بروز مشکل و اختلاف با طراح پلان هم از خدمات پشتیبانی تیم داوری کارلنسر، بهره مند خواهید شد.
فراموش نکنید که شما میتوانید قبل از استخدام طراح پلان، با فریلنسرهای مختلف در مورد هزینه، زمان و نحوه انجام کار چت و گفتگو کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. پس حتما سوالات یا ابهامات خود را از آنها بپرسید.
هزینه استخدام طراح پلان چقدر است؟
هزینه انجام پروژه های طراحی پلان با توجه به حجم و پیچیدگی کار و همچنین تخصص و تجربه کاری طراح پلان متفاوت است. استخدام فریلنسر دورکار در سایت کارلنسر، یک راه مطمئن برای کاهش هزینه هاست. به دلیل حذف یا کاهش بسیاری از هزینه های اداری، رفت و آمد و…، هزینه استخدام طراح پلان، بسیار کمتر از هزینه استخدام نیروی حضوری و حتی قرارداد با شرکت های مختلف است. این هزینه برای استخدام طراحان پلان و دورکارانی که در شهرستانهای کوچک و روستاها زندگی میکنند، به دلیل کمتر بودن هزینه زندگی آن ها نسبت به شهرهای بزرگ، کمتر هم میشود.
اگر از هزینه انجام پروژه طراحی پلان تان اطلاعی ندارید، میتوانید پیشنهادهای قیمتی فریلنسرهایی که روی پروژه شما پیشنهاد زده اند را بررسی کنید تا از هزینه تخمینی آن مطلع شوید. در نهایت فراموش نکنید که هزینه نهایی پروژه، کاملا توافقی بین شما و طراح پلان تعیین میشود و تحمیلی از جانب طرفین نیست. پیشنهاد میکنیم قبل از استخدام فریلنسر (متخصص)، در مورد هزینه انجام کار تحقیق کنید و در صورت نیاز با فریلنسر مد نظر گفتگو کنید تا سر قیمت نهایی طراحی پلان به توافق برسید.
نکات مهم برای استخدام طراح پلان
هدف پروژه: مشخص کردن هدف از انجام پروژه طراحی پلان
رزومه: در صورتی که نیاز به استخدام طراح پلان دارید، چک کردن نمونه کارهای موفق قبلی متخصص را پیشنهاد میکنیم.
بازخورد: چک کردن بازخورد کارفرمایان قبلی، یکی از بهترین راه های استخدام متخصص در سایت کارلنسر است.
مزایای استخدام طراحان پلان در کارلنسر
پلتفرم کارلنسر همواره در تلاش است تا با بهبود مداوم طراحی کاربری و تجربه کاربری خود و همچنین پشتیبانی مناسب، بهترین تجربه را برای کارفرمایان و طراحان پلان رقم بزند تا بتوانند به صورت طولانی مدت و با اعتماد متقابل باهم کار کنند.
از مزایای استخدام طراح پلان فریلنسر در کارلنسر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صرفه جویی در هزینه
- بازگشت 2% از مبلغ انجام پروژه پس از پایان کار به کیف پولتان جهت استفاده از پروژه های آتی با هزینه کمتر
- سیستم پرداخت امن: پرداخت نهایی و آزادسازی هزینه پروژه برای طراح پلان، پس از تحویل خروجی کار و تایید کیفیت آن توسط شما (مبلغ پروژه تا انتهای پروژه یا هر مرحله نزد کارلنسر می ماند و در صورت عدم رضایت کارفرما به فریلنسر پرداخت نمی گردد.)
- پشتیبانی از طریق تلفن، چت سایت، ارسال تیکت، ایمیل، تلگرام و…
- دسترسی آسان و سریع به ده ها تا صدها فریلنسر با تخصص طراحی پلان
- پشتیبانی توسط تیم داوری در صورت بروز تخلف و یا مشکل و اختلاف بین شما و طراح پلان
ادعا نمیکنیم که بهترینیم، اما مفتخریم که بهترین کاربران را داریم.