طراحی لوگو اهمیت خاصی در ایجاد و معرفی بهتر هویت بصری برند ها دارد. یک لوگوی حرفه ای علاوه بر ایجاد جذابیت بصری نمایانگر هویت و شخصیت یک برند است. یک طراح لوگو حرفه ای باید علاوه بر تسلط بر نرم افزارهای گرافیکی مانند فوتوشاپ بر آخرین گرایشات هنرهای بصری و گرافیکی نیز اشراف فراوانی داشته باشد. این نکته ایست که تفاوت یک طراح حرفه ای و با کیفیت را با یک فرد غیر حرفه ای و کپی کار مشخص می سازد. انتخاب بهترین شرکت طراحی لوگو یا بهترین طراح لوگو یکی از چالش های همیشگی کارفرمایانیست که درخواست ساخت لوگو را دارند. در سایت کارلنسر امکان بررسی نمونه کارهای لوگو طراحان حرفه ای و استخدام بهترین طراح لوگو با خیال راحت وجود دارد. گرایشات مختلفی در طراحی لوگو و لوگو تایپ و سایر انواع لوگو وجود دارند. بسته به آخرین گرایش های طراحی گرافیک و تغییرات فرهنگی و هنری و فضای کسب و کار هر روزه روند ها و گرایشات جدید در این زمینه مطرح می شوند. یک لوگوی جذاب و به روز به خوبی می تواند گویای پیام و معرف خوبی برای کسب و کار در اولین مواجهه مخاطب با برند باشد.
- طراحی لوگو تایپ
- لوگو سمبلیک
- لوگو آبستره
- طراحی لوگو تصویری
انواع طراحی لوگو
بیشتر بدانید
مراحل ثبت سفارش
طراحی لوگو
۱. ثبت پروژه
ثبت درخواست خود در قالب پروژه با بودجه و زمان دلخواه
۲. انتخاب متخصص
انتخاب متخصص (فریلنسر) از بین پیشنهادهای دریافتی
۳. انجام پروژه
ارتباط با متخصص و نظارت بر روند کار در طول انجام پروژه
۴. پرداخت امن
آزاد کردن مبلغ برای متخصص پس از تحویل کار و تایید شما
نمونه کارهای طراحی لوگو را مشاهده و متخصص موردنظرتان را استخدام کنید.
طراحی لوگو
طراحی لوگو در بازاریابی دیجیتال و برند سازی شرکت ها اهمیت بسیار زیادی دارد. از همین رو استخدام بهترین طراحان لوگو بازار داغی دارد. لوگوها در اصل نمادهای متشکل از متن و تصاویر هستند که معرف برندها محسوب میشوند. طراحی لوگو یکی از نخستین قدم های بازاریابی و تبلیغات هر شرکت است. طراحی بنر، طراحی بروشور، ست اداری و طراحی کاتالوگ بدون داشتن یک لوگوی خوب امکان پذیر نیست. یک لوگوی خوب، زیربنای برند شما را تشکیل میدهد. مشتریان با دیدن لوگو، برند شما را میشناسند و برایش ارزش قائل میشوند.
لوگو در واقع مارک یا آرمی کوچک است که مسئولیت بزرگی را به دوش میکشد! پس طراحی یک لوگوی زیبا و کاربردی اهمیت بالایی دارد چون نمای بصری از کسب و کار را ارائه میدهد. لوگوها برحسب نوعشان متشکل از یک نماد، مارک و لوگو تایپ همسو با یک تگ لاین هستند.
لوگو، اطلاعات کلیدی کسب و کارتان را در میگیرد. باعث شهرت برندتان میشود و شما را در میان رقبا، برجسته مینماید.
عناصر اصلی طراحی لوگو
- تایپوگرافی: هر لوگو حاوی عناصر تایپوگرافیک است. این هنر که به نویسه نگاری معروف است از یک حرف واحد در سبک مونوگرام monogram تا کلمه اختصاری یا نام کامل کسب و کار متغیر است. طراح با خلاقیت تمام، بهترین نویسه را با توجه به شاخصهای درون برند ارائه میدهد.
- تجسم: گاهی اوقات این تایپوگرافی یا نویسه نگاری با نمادها یا آیکونهایی همراه میشود. این نمادها شامل اشکال هندسی و نمادهای انتزاعی هستند. لوگوها در موارد خاصی، عناصر تزیینی مثل خطوط یا نشانهای بصری مثل ستارههای کوچک یا نقطه چینها را در بر میگیرند که الزاماً یک تصویر خاص را نمیسازند.
- رنگ: رنگها فراتر از شکل و غالب لوگو، اهمیت دارد. لوگوها به صورت سیاه سفید، تک رنگ یا چند رنگ هستند. لوگوهای چند رنگی، معمولاً مفاهیم خاصی را در بر میگیرند.
- بافت یا زمینه کاربردی لوگو: در طراحی لوگو باید به زمینه کاربردی لوگو هم توجه کرد. یعنی در کجا و چه زمانی به کار میرود. معمولاً لوگوها را در فضاهای آنلاین، کارتهای ویزیت، سر درب فروشگاهها، تبلیغات چاپی و تلویزیونی مشاهده میکنیم.
- پویایی یا ایستایی: آیا عناصر درون لوگو باید ثابت یا متحرک طراحی شوند؟ هر دو حالت را میتوان در نظر گرفت تا بتوان طبق مصارف و زمینه کاربردی آنرا تغییر داد.
پس تمامی عناصر فوق تا حد زیادی به کاربرد لوگو بستگی دارند. حال با ویژگیهای لوگوی خوب آشنا میشویم.
طراحی یک لوگوی خوب چه ویژگی هایی دارد؟
- یادآوری آسان و به یاد ماندنی بودن: لوگویی با طراحی ساده و چند رنگ مناسب میتواند همچون تصویری قدرتمند در ذهن مخاطب حک شود. به دنبال جذابیت به یاد ماندنی و فراموش نشدنی بروید.
- طراحی هوشمندانه و متفاوت: لوگوهایی که از فضای منفی میان حروف نام برند به خوبی بهره میبرند، خودشان را از لوگوهای رقیب مجزا میکنند.
- در نظر گرفتن نام برند: برخی از برندها، نامی دارند که برای معرفی آنها کفایت میکند. پس طراحی لوگو را باید حول این نام انجام داد.
- مخاطب را به فکر فرو ببرد: گاهی اوقات برخی لوگوها در عین سادگی دارای مفاهیم متضادی هستند برای مثال تصویر نمادین از چتر سادهای که به صورت برعکس قرار گرفته جهت یک شرکت آموزشی طراحی شده و پرورش خلاقیت در این مرکز را یادآوری میکند.
- بیان هویت و داستان برند: برخی از برندها به رویدادهای خاصی اشاره دارند و لوگویی که با صراحت این رویداد و داستان را به تصویر میکشد، کفایت میکند. هیچگاه از بیان هدف اصلی کسب و کارتان درون طراحی لوگو، نترسید.
طراحی لوگو و برندسازی
طراحی لوگو مجموعه شناخت مردم در مورد شرکت شماست. در واقع تفکر مشتری در مورد تصویر کلی شرکت شما را در بر میگیرد. لوگوها، تبلیغات و خدمات مشتری، مخاطب را تحت تأثیر قرار میدهند. پس لوگو هم بخشی از برند سازی محسوب میشود. لوگو تنها نمادی از برندی بزرگ است.
نرم افزارهای طراحی لوگو
1. Adobe Illustrator (حرفه ای ترین نرم افزار)
ادوبی ایلستریتور بخشی جدایی ناپذیر از Adobe Creative Suite است که دارای ویژگیهای فراوانی است که به شما امکان میدهد تا در کمترین زمان لوگوهای جذاب تهیه کنید. میتوانید با کمک ویژگیهای قدرتمند موجود لوگوها، نقاشیها و نمادها را تهیه کنید. ادوبی ایلستریتور برای طراحی برداری یا وکتوری (vector design) مناسب است. بنابراین، تا حد زیادی بهترین ویرایشگر گرافیک برداری است. بعلاوه، این ویرایشگر طراحی وکتوری، لوگوهای مقیاس بندی شده را در اختیار شما قرار میدهد. با این برنامه طراحی لوگو، مدیریت تمام جنبههای لوگو و بهبود طراحی بسیار آسان است.
2. CorelDRAW (حرفه ای، با محیط ساده تر از Adobe Illustrator)
نرم افزار CorelDRAW راه درازی را در زمینه طراحی لوگو پیموده است. مهم نیست، که طراحی مبتدی یا حرفهای هستید، با CorelDRAW روند طراحی لوگوی شما آسان میشود. بعلاوه، ابزارهایی مانند Corel Capture و Corel Photo-shop تجربه طراحی لوگوی شما را افزایش میدهند. بنابراین، لوگوهای ساخته شده با CorelDRAW بسیار حرفهای و از نظر کیفیت، برتر هستند. به همین دلیل، CorelDRAW به یکی از بهترین ابزارهای طراحی لوگو در بازار تبدیل شده است. این ابزار دقت رنگ و انعطاف پذیری بی نظیری را برای طراحی لوگوی خیره کننده ارائه میدهد.
3- DesignEvo -(بهترین لوگو ساز برای مبتدیان)
DesignEvo با ارائه بیش از 10000 تمپلیت لوگو و میلیونها آیکون، تهیه لوگو برای برندتان را بیشتر از هر زمانی ساده کرده است. بعلاوه، لیست جامعی از تمها در بین تمپلیتها وجود دارد. میتوانید طرحهای بسیار مناسبی را برای شرکت خودتان پیدا کنید. این وب اپلیکیشن جدید برای تهیه لوگوی سفارشی ، اشکال زیاد و بیش از 100 فونت زیبا و خوانا را ارائه میدهد. در عرض چند دقیقه، میتوانید به نتایج باورنکردنی برسید. گزینههای سفارشی سازی شگفت انگیزی دارد. فقط با کمک خلاقیت خودتان میتوانید رنگ، اندازه، فونت، پس زمینه، موقعیت و هر چیزی را تغییر دهید.
4- GIMP (رایگان و اوپن سورس)
GIMP مخفف GNU Image Manipulation Program است. این نرم افزار هم یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو و ویرایشگر تصویری منبع باز(اوپن سورس) و رایگان است. همچنین دارای رابط بصری است که به نوبه خودش امکان تهیه طرحهای زیبایی را در اختیارتان قرار میدهد. با این حال، GIMP تنها مناسب کاربران باتجربه نیست، بلکه حتی آماتورها هم میتوانند از آن برای تهیه آثار هنری شگفت انگیز استفاده کنند. میتوانید از آن در پلتفرمهایی مانند لینوکس، مک و ویندوز استفاده کنید. بسیاری از پلاگینهای شخص ثالث امکان طراحی راحت لوگو را در اختیارتان قرار میدهند.
5- Inkscape (رایگان و اوپن سورس)
Inkscape یک ابزار طراحی وکتوری قوی، رایگان و منبع باز است. این ابزار یک انتخاب ایده آل برای تصویرسازی و طراحی هر گونه شکل گرافیکی است. لایبرری طراحی وب به شما کمک میکند تا تصاویر، آرمها و سایر گرافیکهای وب خیره کننده را تولید کنید. Inkscape از فرمت فایل SVG (گرافیک برداری مقیاس پذیر) مانند بسیاری از فرمتهای دیگر، پشتیبانی میکند. در حالی که آزاد هستید تا سایر فرمتهای فایلی را دریافت و ارسال کنید. Inkscape با سیستمهای مک، ویندوز و لینوکس کاملاً سازگار است. این ویژگی مطمئناً Inkscape را به بخشی جدایی ناپذیر از جعبه ابزار هر طراح گرافیک آماتوری تبدیل میکند.
6- Canva (طراحی لوگو رایگان به صورت آنلاین با محیطی ساده)
Canva یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو قدرتمند و آنلاین است. هر فرد حرفه ای یا سازمانی میتواند با این ابزار به سرعت طراحی گرافیکی چشمگیری تهیه کند. طراحی لوگو با استفاده از Canva بسیار ساده است. با این حال، برای شروع کار با Canva به هیچگونه تجربه طراحی نیاز ندارید.
7- Affinity Designer
Affinity Designer یک ابزار طراحی گرافیک وکتوری است. بنابراین قادر به تهیه منحنیهای دقیق و تهیه اشکال زنده برای تصویر وکتوری هستید. مطمئنا Affinity Designer یک ابزار ایده آل برای متخصصان طراح UI است. این ابزار با ویژگیهای قدرتمندی همراه شده است تا نتایج شگفت انگیزی به شما ارائه دهد. این ابزار، رقیب خوبی برای سایر موارد ذکر شده در این لیست است.
8- TurboLogo (بهترین لوگو ساز برای کسب و کارهای کوچک و متوسط)
TurboLogo یکی از بهترین نرم افزارهای طراحی لوگو آنلاین، به ویژه برای مشاغل کوچک و متوسط است. بعلاوه، یکی از سریعترین و آسانترین روشها برای طراحی لوگوی برند است. میتوانید به راحتی یک لوگوی زیبا و خلاقانه را با استفاده از TurboLogo در عرض چند دقیقه تهیه کنید.
همچنین، لازم نیست لوگو را از ابتدا ترسیم کنید، این کار زمان بر و دشوار است. تنها کاری که باید انجام دهید وارد کردن پارامترهای مورد نیاز برای طراحی لوگو است تا بلافاصله گزینههای طراحی زیبا در اختیارتان قرار بگیرد. به راحتی از سادگی کار برای طراحی لوگو و نتایج بسیار با کیفیت شگفت زده میشوید. به طور خاص، طرحهای لوگوی مینیمالیستی، در اشکال ساده، با رنگهای زنده و چیدمان تمیز عناصر قابل مشاهده هستند. شما هم به همین نیاز دارید، چون لوگوهای پیچیده به گذشته تعلق دارند.
بعلاوه، ابزار ویرایش آن دارای صدها فونت است. همچنین دارای مجموعه آیکونها و میلیونها تصویر است. طراحی لوگو با استفاده از TurboLogo فرایندی سرگرم کننده و خلاقانه است. میتوانید از گزینههای خدمات مختلفی برای دانلود عکس لوگو استفاده کنید که شامل یک لوگو با پسزمینه شفاف، سیاه و سفید و گزینههای رنگی مختلف است. این یک ویژگی عالی است زیرا میتوانید به راحتی لوگو را به یک تصویر اضافه کنید. فایلهای لوگوی وکتوری کاربردهای بیشتری را برای لوگوی طراحی شده فراهم میکند.
بنابراین، اگر به دنبال روشی ساده و بسیار راحت برای طراحی لوگو هستید، قطعا TurboLogo گزینهای عالی برای شما است.
برای سفارش طراحی لوگو به چه مواردی باید توجه کرد؟
بعد از اینکه طراح لوگو حرفهای را از طریق سایتهای دورکاری انتخاب کردید باید موارد زیر را با او در میان بگذارید تا با برند شما و نیازهایتان آشنا شود و بهترین طراحی را انجام دهد.
برای طراحی لوگو، چند مفهوم را در اختیار طراح قرار دهید
اغلب فریلنسرها در حین طراحی لوگو تنها یک مفهوم را مدنظر قرار میدهند. با این حال داشتن مفاهیم بیشتر در حین طراحی بهتر است. طراحیهای بیشتر برای یک لوگو براساس مفاهیم بیشتر، امکان مقایسه را فراهم میکند پس حداقل سه تا چهار مفهوم متفاوت را مدنظر قرار دهید.
مفاهیمی که سفارش دهنده لوگو مطرح میکند، به فلسفه پیدایش برند و کسب و کارش مرتبط هستند و باید در مورد آنها به طراح لوگو توضیح دهد. طراح لوگو براساس این مفاهیم به طراحی پرداخته و اهمیت و ویژگیهای هر کدام را درون طراحی لحاظ میکند.
پیام برند را بیان کنید
طراح لوگو باید پیام برند را بشناسد. هر کسب و کاری میخواهد پیامش را به مشتریان بالقوه منتقل کند. هدف از راه اندازی کمپینهای تبلیغاتی رقابتی هم ارسال پیام به مردم است. طراحی که پیام برند را میشناسد؛ از آن در حین انتخاب مفاهیم، رنگها، خطوط و غیره در طراحی لوگو سفارشی استفاده میکند.
اندازه لوگو باید قابل تغییر لحاظ شود
لوگوهای طراحی شده در طیف وسیعی از رسانهها و بسترها به نمایش در میآیند. پس باید در کوچکترین اندازه روی کارتهای ویزیت تا بزرگترین بیلبوردها به نمایش درآیند. پس ظاهر لوگو در هر اندازهای باید خوب و قابل تشخیص لحاظ شود.
عناصر طراحی درون لوگو از دور و نزدیک نباید به هم بریزد. یعنی تمامی اشکال، رنگها، خطوط و غیره باید به خوبی مشاهده شوند. این مورد را به طراح گوشزد کنید، هر چند طراحان حرفهای با این مسئله آشنایی دارند.
پالتهای رنگی هماهنگ را مدنظر قرار دهید
در حین به کارگیری رنگ در طراحی لوگو باید پالت رنگ هماهنگ را در نظر بگیرید. بهترین لوگوها همواره از رنگهایی استفاده میکنند که هویت شرکت را به خوبی تعریف میکنند. پس پالت رنگی هماهنگ با برند و تصویر صنعت شرکت را در اولویت قرار دهید. پس فریلنسر طراحی لوگو را با صنعت و کسب و کارتان آشنا کنید.
کلمات کلیدی را در اختیار طراح لوگو قرار دهید
این روزها، طراحان به فونتهای با کیفیت دسترسی دارند. نقش فونتها، شخصیت بخشیدن به طراحی گرافیکی لوگو است. در حین ارزیابی یک لوگو، علاوه بر رنگ به فونت کلمات به کار رفته هم توجه میکنیم. پس کلمات کلیدی برند را در اختیار طراح قرار دهید تا در لوگوی سفارشی از آن استفاده کند.
سادگی را در اولویت قرار دهید
از ابتدای سفارش لوگو، طراحی ساده را گوشزد نمایید. هر طراح حرفهای لوگو با این موضوع آشنایی دارد. لوگوهای ساده راحتتر شناخته شده و در ذهن میمانند.
در نهایت به طراح آزادی عمل بدهید
همواره حق با کارفرما نیست. طراحی لوگو تا حد زیادی به خلاقیت نیاز دارد پس دست فریلنسر را باز بگذارید تا شما را غافلگیر کند.
هزینه طراحی لوگو
هزینه به عوامل مختلفی از جمله تجربه طراح لوگو و کیفیت کار وابسته است. به طور کلی سفارش طراحی لوگوی خوب در بازارهای جهانی بین 300 تا 1300 دلار هزینه بر میدارد. در ایران این هزینه و تعرفه طراحی لوگو می تواند از چند ده هزار تومان (برای لوگوهای بسیار ساده یا کم کار) تا چند ده میلیون تومان (برای شرکت ها و برندهای معتبر) باشد. برای سفارش طراحی لوگو می توانید یک پروژه رایگان ثبت کنید و پس از مقایسه هزینه فریلنسرها بهترین فریلنسر طراح لوگو را برای پروژه خود انتخاب نمایید.