الگوریتم اینستاگرام در سال 2024 چه حرفی برای گفتن دارد؟

13 دی 1398 - آخرین بروزرسانی: 13 دی 1402
الگوریتم اینستاگرام
زمان تقریبی مطالعه: 21 دقیقه

برای این که اهمیت الگوریتم اینستاگرام را درک کنید، تصور کنید هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شوید، فرد دیگری بدون اطلاع شما و براساس قواعدی خاص برایتان برنامه‌ریزی کرده باشد. در این صورت ممکن است درگیر یکی از این دو حالت شوید: اول این که به‌گونه‌ای در این دنیای برنامه ریزی شده حل شوید که باورتان شود اوضاع از دستتان خارج است؛ دوم این که سعی کنید قواعد را بشناسید و زندگی خودتان را بر‌اساس آن‌ها به‌بهترین شکل پی‌ریزی کنید. اگر درگیر حالت اول شوید، بی‌درنگ وسعت دیدتان به‌وسیله‌ی یک چشم‌بند محدود خواهد شد و اختیاراتتان از شما سلب می‌شود؛ اما، در صورتی که بخواهید قواعد دنیا را بشناسید، می‌توانید خودتان اختیار زندگیتان را در دست بگیرید. دنیایی که از آن صحبت می‌کنیم، دنیای اینستاگرام است. این دنیا، دنیایی است که روزانه چندین ساعت از وقتمان را به گشت‌و‌گذار در آن اختصاص می‌دهیم.

امروزه الگوریتم اینستاگرام فقط مجوعه‌ای از اصول شکل دهنده به ساز‌و‌کار یک اپلیکیشن موبایلی نیست؛ بلکه قواعد کار اینستاگرام تاثیر شگرفی روی زندگی روزمره‌ی ما می‌گذارند: ما اینفلوئنسرها را دنبال می‌کنیم، براساس تبلیغاتی که آن‌ها می‌کنند خرید می‌کنیم و حتی گاهی رفتارمان را شکل می‌دهیم و برای آموختن بسیاری چیزها در اینستاگرام جست‌و‌جو می‌کنیم. در گذشته‌ای نه چندان دور، نه کسی می‎‌‌دانست اینفلوئنسر چیست و نه از افرادی که به نام «شاخ‌های مجازی» معروف شده‌اند، خبری بود؛ اما امروز، بعید به نظر می‌رسد که روزانه حداقل با یک تبلیغ اینستاگرامی روبه‌رو نشویم. علاوه بر آنچه ذکر کردیم، سبک زندگی ما، موضوعاتی که روزانه درباره‌شان صحبت می‌کنیم، شکل ارتباطی که با دیگران برقرار می‌کنیم و…، همگی از جمله عواملی هستند که از مجموعه الگوریتم اینستاگرام تاثیر می‌گیرند.

کسب‌و‌کارتان در هر حوزه‌ای که باشد، این الگوریتم، آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر این مجموعه قواعد عملکردی فرا انسانی داشتند، اوضاع واقعا ترسناک می‌شد. تصور کنید قواعدی وجود داشتند که شما هیچ کنترلی بر آن‌ها نداشتید، نتیجه‌اش این می‌شد که به‌تدریج و بدون این که حتی خودتان متوجه شوید، مطیع این قواعد می‌شدید؛ اما، الگوریتم اینستاگرام فراتر از قواعد جامعه‌ی انسانی عمل نمی‌کند.

پیشنهاد ما به شما شناخت این الگوریتم‌ است. شما می‌توانید با شناخت این قواعد، به کسب‌و‌کارتان رونق ببخشید، زندگی خود را بهتر کرده و هوشمندانه‌تر عمل کنید. توجه به الگوریتم‌ اینستاگرام، یکی از راهکارهایی است که امروزه بسیاری از صاحبین کسب‌و‌کار برای افزایش درآمدشان از آن‌ها بهره می‌برند. البته که اگر می‌خواهید کسب‌و‌کار خود را در اینستاگرام رونق دهید، فقط آشنایی با این الگوریتم کافی نیست و لازم است که دانش دیجیتال مارکتینگ نیز داشته باشید. بخشی از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی اینترنتی در اینستاگرام اینفلوئنسر مارکتینگ است که برای بهبود کسب‌و‌کار اینستاگرامیتان بسیار اهمیت دارد. در ادامه‌ی مقاله درباره‌ی الگوریتم اینستاگرام و کارکرد آن بیش‌تر صحبت می‌کنیم تا شما بدانید که چگونه اینستاگرام می‌تواند به بهبود کسب‌و‌کارتان کمک کند.

استخدام ادمین اینستاگرام

 

اینستاگرام از کجا پیدایش شد؟

ممکن است این سؤال در ذهنتان باشد و بخواهید بدانید که سر‌و‌کله‌ی اینستاگرام به یکباره از کجا پیدا شد. در حقیقت این نرم‌افزار در ابتدای امر اصلا قرار نبود ماهیت مستقلی داشته باشد. قضیه این بود که پیش از پا گرفتن اینستاگرام، فعالانِ شبکه‌های مجازی، محتوای تصویری مدنظر خود را در شبکه‌هایی مانند تامبلر، توییتر، فیسبوک و فلیکر پست می‌کردند؛ اما بعدتر اینستاگرام متولد شد تا کاربران بتوانند محتوایی را که در شبکه‌های مجازی مختلف پست می‌کردند، در یک شبکه‌ی واحد به اشتراک بگذارند.

با رشد روز‌به‌روز اینستاگرام، الگوریتم آن نیز گسترده‌تر شد. این نرم‌افزار از اپلیکیشنی رده سوم، تبدیل به چهارمین اپ موبایلی پرطرفدار جهان شد. این پیشرفت به‌گونه‌ای بود که کاربران به جای این که محتوای منتشر شده‌ی خود در سایر شبکه‌های مختلف مجازی را در اینستاگرام یک کاسه کنند، شروع به تبلیغ دیگر اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی خود در بستر اینستاگرام کردند.

این غول مجازی در سانفرانسیسکو و زمانی متولد شد که کوین سیستروم و مایک کرایگر روی یکی پروژ‌های html 5 خود کار می‌کردند تا نرم‌افزاری در زمینه‌ی عکاسی با موبایل طراحی کنند. با رشد بیشتر این نرم‌افزار و مشخص شدن هویت آن، طراحانش با کنار هم قرار دادن دو عبارت Instant Camera و telegram به عبارت instagram رسیدند.

نخستین نسخه از نرم‌افزار اینستاگرام در سال 2010 بر پایه‌ی بدوی‌ترین شکل از الگوریتم اینستاگرام عرضه شد. اگرچه در آن دوران اینستاگرام، اپلکیشنی نسبتا ساده بود؛ اما، توانست در عرض دو سال بیش از صد میلیون نفر کاربر جذب کند. دو سال بعد یعنی در سال 2014، تعداد کاربران اینستاگرام در دنیا به سیصد میلیون نفر رسید. بسیاری گمان می‌کنند که اینستاگرام صرفا متعلق به گوشی‌های اندروید و Ios است. این تصور کاملا اشتباه است؛ چراکه، اینستاگرام نسخه‌ای کیبوردی نیز دارد که کاربران گوشی‌های دکمه‌ای نوکیا سیمبیان و بلک‌بری می‌توانند از آن استفاده کنند. البته که الگوریتم اینستاگرام دکمه‌ای کمی متفاوت است و باعث می‌شود نرم‌افزار حالت سوم شخص داشته باشد.

تا به امروز از اولین عرضه‌ی اینستاگرام یازده سال گذشته و در این مدت، بیست و پنج میلیون صفحه‌ی تجاری در این نرم‌افزار ایجاد شده که حدود دو میلیون صفحه از این تعداد متعلق به بازاریان مستقل است. به بیان دیگر، اگر اینستاگرام را مانند یک مرکز خرید در نظر بگیرید، حدود دو میلیون مغازه‌ی دیگر نیز در آن وجود دارد. چالش شما این است که بتوانید در این بازار دو میلیون کسبه‌ای، خودی نشان بدهید. تنها راهی که برای موفق شدن در این رقابت پیش پایتان قرار دارد، تولید محتوا اینستاگرام قوی و تسلط به الگوریتم این پلتفرم است. البته الگوریتم اینستاگرام هر سال آپدیت می‌شود و برای اینکه در حال حاضر بتوانید در این پلتفرم موفقیت کسب کنید، لازم است الگوریتم اینستاگرام 2022 را بشناسید.

 

آیا داستان الگوریتم اینستاگرام جدی است؟

الگوریتم اینستاگرام همان قواعد و قوانینی است که تعیین می‌کند هر کاربر پس از باز کردن این اپلیکیشن با چه تصاویری مواجه شود. منظورم فقط تصاویری نیستند که در بخش اکسپلور به نمایش درمی‌آیند، تصاویری که در قسمت اصلی‌(feed) اینستاگرامتان نیز نشان داده می‌شوند متاثر از همین قواعدند. تا سال 2019، هر کاربر اینستاگرام  به‌طور میانگین 27 دقیقه از روز خود را به گشت‌و‌گذار در اینستاگرام می‌گذارند. یعنی شما فقط 27 دقیقه فرصت داشتید که پست خود را نشان دیگر کاربران بدهید. البته که شاید کار آنقدرها هم سخت نباشد. دربرابر افرادی که فقط 27 دقیقه از روزشان در اینستاگرام می‌گذرانند، افراد دیگری هم هستند که روزی هفت الی هشت ساعت پایِ اینستاگرام نشسته‌اند؛ منتهی، قضیه درباره‌ی فروش بیشتر است. شما در صورتی می‌توانید موفقیت کاری خود را بیشتر و بیشتر کنید که با تعداد افراد بیشتری تعامل داشته باشید. اگر قرار است آن دسته از افرادی که کم‌تر از یک ساعت در اینستاگرام وقت می‌گذارنند با اکانتی تعامل داشته باشند، چرا آن اکانت شما نباشید؟

 

شناخت روابط اینستاگرامی

از سال 2016 بود که الگوریتم اینستاگرام به‌صورت رسمی به‌عنوان عاملی تاثیرگذار روی آنچه کاربران روزانه مشاهده می‌کنند، معرفی شد. قضیه این بود که الگوریتم اینستاگرام به وجود آمد تا شما پست‌های منتشر شده توسط دوستانتان را از دست ندهید. تا پیش از ابداع الگوریتم اینستاگرام، کاربران هفتاد درصد از تمامی پست‌هایی که توسط فالوئینگ‌هایشان منتشر می‌شد را از دست می‌دادند. از میان این هفتاد درصد پست دیده نشده، پنجاه درصد سهم افرادی بود که در دنیای واقعی با کاربر تعامل داشتند. اگر بخواهیم در یک کلام بگوییم، الگوریتم اینستاگرام قاعده‌ای است پست‌ها را به‌گونه‌ای بهینه‌تر به شما نمایش می‌دهد.

 

از نوزادی تا 10 سالگی

سال 2010

وقتی اینستاگرام در اکتبر سال 2010 به مارکت عرضه شد، تنها کاربران گوشی‌های iOS می‌توانستند از آن استفاده کنند. ایده‌ی اولیه‌ی اینستاگرام ساده بود: نرم‌افزاری که به شما اجازه می‌داد روی عکس‌هایتان فیلتر بگذارید و آن‌ها را به مخاطبانتان نشان دهید. به همین سادگی اینستاگرام در یک هفته‌ی اول فعالیتش صد هزار کاربر پیدا کرد و این عدد تا آخر سال 2010 به یک میلیون نفر رسید. در تمام طول این مدت، الگوریتم اینستاگرام درست به‌اندازه‌ی ایده‌ی اولیه‌ی آن ساده بود. شما یک سری اکانت را دنبال می‌کردید و پست‌هایی که توسط آن‌ها منتشر می‌شد، در صفحه‌ی اصلی اپلیکیشن موبایل شما به نمایش درمی‌آمد.

 

سال 2011 و 2012

در سال 2011 هشتگ‌ها برای اولین بار وارد دنیای اینستاگرام شدند. ورود این ابزار کاربردی به ساختار اینستاگرام، به منظور راحت‌ کردن دسته‌بندی پست‌ها انجام گرفت. در همین سال بود که تعداد کاربران اینستاگرام از ده میلیون نفر عبور کرد و نسخه‌ی دوم آن برای iOS عرضه شد. در آوریل 2012، یعنی دو سال بعد از اولین عرضه‌ی این اپلیکیشن، اولین ورژن اندرویدی آن در گوگل پلی انتشار یافت. در همان ماه بود که تعداد کاربران این نرم‌افزار ناگهان به بیشتر از پنجاه میلیون نفر رسید، فیسبوک آن را به قیمت یک میلیارد دلار خریداری کرد و دوره‌ی سلطنت اینستاگرام آغاز شد.

ایده‌ی آنالیز رفتاری مخاطب به‌منظور تشکیل الگوریتم اینستاگرام با ورود فیسبوک به بازی تقویت شد. طراحانی که روی الگوریتم اینستاگرام در حال کار بودند، کم‌کم درهم آمیختن اطلاعات موجود از کاربران در دو فضای فیسبوک و اینستاگرام را آغاز کردند تا به درکی درست از هویت مخاطب خود برسند.

 

الگوریتم جدید اینستاگرام

 

سال 2013

در سال 2013 سه قابلیت کلیدی جدید به اینستاگرام اضافه شد. کاربران از می سال 2013، امکان تگ کردن یکدیگر روی عکس‌هایشان را پیدا کردند. در ماه ژوئن نیز امکان به‌اشتراک گذاشتن ویدئو به این اپلیکیشن افزوده شد و در ماه نوامبر، اینستاگرام رسما اعلام کرد که صاحبان تجارت می‌توانند با پرداخت پول، توجه عده‌ی بیشتری از کاربران را به خود جلب کنند. در اواخر سال 2013 بود که با اضافه شدن آپشن دایرکت مسیج به اینستاگرام، این نرم‌افزار بار دیگر گوگل پلی را تکان داد و رکورد 200 میلیون کاربر فعال را به نام خود ثبت کرد.

 

سال 2014 و 2015

در سال 2014 طراحان اینستاگرام با ارائه‌ی آمار تحلیلی به افرادی که تبلیغ محصولات خود را از طریق اینستاگرام انجام می‌دادند، اولین نشانه از وجود هوشی مصنوعی را در اختیار عموم قرار دادند. براساس همین شکل از هوش مصنوعی، فرمت تبلیغات اینستاگرام در سال 2015 دستخوش تغییراتی بنیادین شد. در شهریور همین سال، اینستاگرام سرویس تبلیغات خود را در مقیاس جهانی عرضه کرد و هم‌زمان تعداد کاربران فعال در اینستاگرام از تعداد چهارصد میلیون نفر گذشت.

 

سال 2016

در سال 2016 انقلاب عظیمی در ساختار اینستاگرام رخ داد. الگوریتم اینستاگرام به‌میزانی پیچیده شده بود که دیگر نمی‌شد وجود آن را کتمان کرد. ضمن این که این الگوریتم واجد قابلیت‌هایی شده بود که کاربران بتوانند به‌کمک آن به یک تجربه‌ی کاربری بیهنه دست پیدا کنند. در این سال بود که برای اولین بار، پست‌ها بر‌اساس رتبه‌شان در قسمت فید به نمایش در‌آمدند. از همین سال بود که آپشن‌های reach و impression به فهرست آنالیتیکس تبلیغات اینستاگرام اضافه شدند.

در سال 2016، تعداد کاربران فعال در اینستاگرام برای اولین بار از مرز پانصد میلیون نفر عبور کرد. این موضوع موقعیت مناسبی را برای عرضه‌ی نسخه‌ی اینستاگرام دسکتاپ فراهم کرد و بدین ترتیب اولین نسخه از اینستاگرام دسکتاپ برای ویندوز 10 عرضه شد. با اضافه شدن آپشن لایو استوری به نرم‌افزار اینستاگرام، تعداد کاربران این اپ بار دیگر رکورد قبل را شکست تا اینستاگرام با 600 میلیون کاربر فعال به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی دنیا شناخته شود.

 

سال 2017 تا 2020

الگوریتم اینستاگرام در سال 2017 بهینه‌تر از همیشه شد. این بهینگی به‌اندازه‌ای نمود پیدا کرد که مخاطبان مطمئن شدند که آنچه در اینستاگرام می‌بینند بر‌اساس یک هوش مصنوعی به آن‌ها نمایش داده می‌شود. البته این بحث در سال 2016 علنی شده بود، با این حال در سال 2017 این هوش به‌قدری پیشرفت کرده بود که برای کاربر کاملا لمس شدنی بود.

در حد فاصل بین سال‌های 2017 تا 2020، آپشن‌هایی معدود، اما کلیدی، به الگوریتم اینستاگرام اضافه شدند. که در ادامه به ترتیب توضیحاتشان را بیان می‌کنیم.

اولین آپشن اضافه شده Engagement بود. این آپشن بر‌اساس محبوبیت پست‌ها تعریف می‌شد. آپشن بعدی Time Spent نام داشت. هوش مصنوعی اینستاگرام با کمک این آپشن مدت زمان ماندن کاربر روی هر پست را تخمین می‌زند. ویژگی Relevancy نیز آپشنی است که بعد از Time Spent افزوده شد. این آپشن هوش مصنوعی را در زمینه‌ی تشخیص پست‌های مورد علاقه‌ی مخاطب یاری می‌دهد.

براساس اصل Sharing در الگوریتم اینستاگرام، اگر پستی به‌اشتراک گذاشته شود، در رتبه‌ی بهتری نسبت به سایر پست‌ها قرار می‌گیرد. Search History و Timeliness از دیگر آپشن‌های تاثیرگذار بر الگوریتم اینستاگرام هستند که در طی این سال‌ها به اینستاگرام اضافه شدند. طبق این آپشن‌ها اگر شما در اینستاگرام دنبال چیزی بگردید، احتمال این که بعدها در این اپلیکیشن با آن چیز روبه‌رو شوید افزایش می‌یابد. همچنین این الگوریتم کمک می‌کند تا اگر تاپیکی در اینستاگرام ترند شده باشد، اکسپلورر اینستاگرامتان از پست‌های مرتبط با آن تاپیک پر شود.

فروش اینستاگرامی

تغییرات الگوریتم اینستاگرام در 2023 به مناسبت 13 سالگی‌اش

الگوریتم اینستاگرام بین سال‌های 2020 تا 2022 دچار تحولاتی اساسی شد. این تحولات به میزانی تاثیرگذار بودند که به سبب آن‌ها قواعد هوش مصنوعی اینستاگرام را الگوریتم جدید می‌نامند که البته برخی نیز به آن الگوریتم اینستاگرام 2022 می‌گویند. بر‌اساس این الگوریتم جدید، برای رتبه‌بندی پست‌ها قبل از هرچیزی به فاکتور Engagement توجه می‌شود. Engagement همان فاکتوری است که اینستاگرام را از احتمال علاقه‌مند شدنتان به یک پست مطلع می‌کند. این که قبلا چه پست‌هایی را لایک کرده‌اید و چه اکانت‌هایی را دنبال کرده‌اید روی تحلیل اینستاگرام درباره‌ی این موضوع تاثیر می‌گذارد. اولین عکسی که با باز کردن نرم‌افزار اینستاگرام با آن روبه‌رو می‌شوید در‌ست بر همین اساس به شما نشان داده می‌شود.

البته که الگوریتم اینستاگرام 2021 فاکتورهای دیگری را نیز برای پیدا کردن آنچه بدان علاقه دارید در نظر می‌گیرد. مثلا، این که سایرین چه پست‌هایی را برایتان بفرستند، روی کدام پست‌ها تگتان کنند و خودتان چه پست‌هایی را بیشتر ذخیره کنید همگی اینستاگرام را در مسیر شناخت علایقتان یاری خواهند داد. از سوی دیگر اگر ویدئوهایی از یک جنس را چند بار را به‌طور کامل تماشا کنید، حتی در صورت لایک نکردنشان، تعداد بیشتری از آن‌ها را در اکسپلور و فید خود خواهید دید.

شاید باورتان نشود؛ اما، اینستاگرام می‌تواند حدس بزند که با هرکدام از فالوورهایتان چه نسبتی دارید: کدام یکی دوست است و کدام یکی آشنا، از چه کسی خوشتان نمی‌آید و از سوی دیگر روی کدام فالوورتان کراش دارید؟ همه‌ی این‌ها به‌کمک الگوریتم اینستاگرام 2021 ممکن می‌شود. برای مثال، اگر برای شخصی پشت هم کامنت‌های محبت‌آمیز بگذارید، اینستاگرام با توجه به معنا و مفهوم کامنتتان، حدس می‌زند که با طرف مقابلتان چه نسبتی دارید و در کل آیا آن فرد مورد علاقه‌تان هست یا نه. از طرف دیگر، اگر به پست‌هایی که اینستاگرام از فردی بلافاصله پس از دنبال کردن او، به شما نشان می‌دهد بی‌اعتنا باشید و یا کامنت‌هایتان معنا و مفهوم دوستانه‌ای نداشته باشند، الگوریتم اینستاگرام 2021 نام آن شخص را از لیست افراد مورد علاقه‌تان خط می‌زند.

برپایه‌ی قواعد ذکر شده، افرادی که محتوایشان را مرتب لایک می‌کنید، افرادی که به آن‌ها دایرکت می‌دهید، افرادی که نام و آی دی آن‌ها را سرچ می‌کنید و افرادی که آن‌ها را در زندگی واقعی می‌شناسید به‌عنوان فالوئینگ‌هایی که به آن‌ها علاقه دارید، شناسایی می‌شوند.

 

الگوریتم اینستاگرام

 

کنکاش در جزئیات الگوریتم اینستاگرام 2023

وقتی درباره‌ی اصلی‌ترین تغییرات الگوریتم اینستاگرام 2021 حرف می‌زنیم، صحبتمان خیلی کلی می‌شود و ممکن است حالت کاربردی خود را از دست بدهد. به همین دلیل، در ادامه‌ی مقاله جزئیات الگوریتم اینستاگرام در سال 2021 را در چهار بخش مهمِ اکسپلورر، پست، IGTV و استوری بررسی می‌کنیم. اگرچه ممکن است بخواهید مدیریت اینستاگرام خود را به یک ادمین و مدیر شبکه‌های اجتماعی بسپارید، کسب دانش از قواعد اینستاگرام در سال 2023 به شما کمک می‌کند تا بتوانید فرد مناسب‌تری را برای این کار برگزینید و خودتان نیز بر افزایش فالوور و ممبر پیجتان نظارت کنید.

 

الگوریتم اینستاگرام برای پست‌ها

بر‌اساس قواعد جدید اینستاگرام، زمان و بازه‌ی فعالیت شما در این اپلیکیشن روی آنچه در این نرم‌افزار با آن مواجه خواهید شد، تاثیری جدی خواهد گذاشت. این موضوع نشان می‌دهد که اگرچه سال‌هاست که دیگر پست‌ها براساس زمان انتشار روی فید منتشر نمی‌شوند، فاکتور زمان همچنان یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر پست‌هایی است که افراد مشاهده می‌کنند. برای اینکه بتوانید از نقش فاکتور زمان در تنظیم استراتژی های اینستاگرام نهایت بهره را ببرید، باید به این نکته توجه کنید که بیشتر مخاطبان اینستاگرام چه زمانی آنلاین می‌شوند. در این صورت می‌توانید با بهینه‌سازی زمان انتشار پست‌هایتان آن‌ها را در دیدرس تعداد بیشتری از مخاطبان قرار دهید.

جالب است بدانید که طبق استراتژی های اینستاگرام، شما می‌توانید تعداد محدودی از پست‌ها را در هر روز مشاهده کنید. در واقع اگر اینستاگرام تشخیص دهد که گشت زدن در فضای مجازی شما را از کار‌ و زندگی انداخته، خود به خود چراغش را خاموش کرده و از نشان دادن پست‌های جدید به شما خودداری می‌کند. جالب است بدانید که هرچقدر زمان بیشتری را در اینستاگرام صرف کنید، ترتیب به نمایش درآمدن پست‌ها روی اسکرین موبایلتان بیشتر به فاکتور زمان وابسته می‌شود.

 

الگوریتم اینستاگرام برای استوری‌ها

الگوریتمی که اینستاگرام از آن برای نمایش دادن استوری کمک می‌گیرد، مانند آنچه درباره‌ی فید گفتیم، وابستگی چندانی به فاکتور زمان انتشار ندارد؛ با این حال، استراتژی اینستاگرام برای نمایش استوری‌ها شباهت‌های بسیاری به استراتژی‌های نمایش پست آن دارد. در اینستاگرام همواره استوریِ اکانت‌هایی که کاربر تعامل بیشتری با آن‌ها دارد جلوتر از سایر استوری‌ها قرار می‌گیرد.

اگر پیج کاری دارید می‌توانید از این قضیه به نفع خودتان بهره ببرید. بدین منظور باید تا می‌توانید کاربر را با استوری‌هایتان درگیر کنید. مثلا، نظرسنجی بگذارید یا از کاربر سؤال بپرسید. به این نکته نیز توجه کنید که اگر در حالت عادی بیشتر با فالوورهایتان گفت‌وگو کنید، بیشتر از آن‌ها کامنت بکشید، بیشتر در دایرکت برای آن‌ها پیام ارسال کنید و…، شانس دیده شدن استوریتان توسط کاربر بیشتر می‌شود.

 

الگوریتم اینستاگرام برای  IGTV

این که در فید اینستاگرامتان با پست‌های IGTV مواجه شوید یا نه کاملا بستگی به رفتارتان در برابر این پست‌ها دارد. اگر حوصله‌ی تماشای ویدئوهای IG را نداشته باشید، اینستاگرام کم‌کم آن‌ها را از لیست فیدتان خط می‌زند. اگر در پیجتان به کرات محتواهای IGTV منتشر می‌کنید، باید تمام زورتان را روی جمع کردن مخاطب هدف بگذارید. مخاطب هدف، مخاطبی است که هم حوصله‌ی تماشا کردن ویدئوهای IG را داشته باشد و هم بتوانید آن را تبدیل به مشتری بالقوه کنید.

 

الگوریتم اینستاگرام برای نمایش در اکسپلورر

پست‌های اکسپلورر درست بر پایه‌ی همان الگوریتم‌های نمایش فید انتخاب می‌شوند. تنها تفاوت اکسپلورر و فید، در این است که شما در فید با پست‌های به اشتراک گذاشته شده توسط فالوئینگ‌هایتان روبه‌رو می‌شوید و در اکسپلورر پست‌های منتشر شده توسط اکانت‌های مشابه فالوئینگ‌هایتان را خواهد دید.

 

اکسپلور اینستاگرام

 

نمره‌ی انضباط در اینستاگرام

HEALTH SCORE یکی دیگر از المان‌های الگوریتم اینستاگرام است. از نظر لغوی عبارت HEALTH SCORE به‌معنای نمره‌ی سلامت است؛ اما، اگر بخواهیم دقیق‌تر به قضیه نگاه کنیم، HEALTH SCORE در حقیقت بیانگر نمره‌ی انضباط صفحه‌ی اینستاگرامتان است. هرچقدر که نمره‌ی انضباطتان بهتر باشد، اینستاگرام بیشتر به دیده شدنتان کمک می‌کند و از طرفی هرچقدر در کسب این نمره ناکام باشید، بیشتر نادیده گرفته خواهید شد.

در حقیقت HEALTH SCORE معیاری است که الگوریتم اینستاگرام بر‌اساس آن صفحات ارزشمند برای این پلتفرم را پیدا کرده و زمینه‌ی رشدشان را فراهم می‌کند. در حالت پیش فرض انضباط همه‌ی اکانت‌ها در اینستاگرام بیست است؛ با این حال، هرچه از فعالیتمان در فضای اینستاگرام بگذرد، بیشتر سوتی خواهیم داد و طبیعتا اینستاگرام مدام از نمره‌ی انضباطمان کم می‌کند.

 

چگونه نمره‌ی انظباط خوبی از اینستاگرام بگیریم؟

برای این که HEALTH SCORE صفحه خود را بالا نگه دارید، به هیچ عنوان نباید از ربات‌ها برای افزایش فالوور و ممبر پیجتان استفاده کنید. ربات‌های جذب فالوور و لایک، معمولا از این دسته ربات‌ها هستند که نه تنها باعث قرار گرفتن نامتان در لیست بی‌انضباط‌ها می‌شوند، بلکه بعضی اوقات استفاده از آن‌ها به بلاک شدن پیجتان منجر خواهد شد. همچنین اگر زیر یک پست از هشتگ‌های نامربوط استفاده کنید، اینستاگرام خیال می‌کند که قصد بر هم زدن نظم دسته‌بندی‌هایش را دارید و به همین بهانه از انضباطتان کم می‌کند.

این که پشت هم پست‌های دیگران را لایک کنید و یا رگباری به دیگران دایرکت مسیج بدهید، باعث می‌شود که نزد اینستاگرام به‌عنوان یک اسپمر شناخته شوید. اگر حین ورود به اینستاگرام فیلترشکنتان روشن باشد، اینستاگرام خیال می‌کند که ربات هستید. علاوه‌بر این‌ها، اگر به‌صورت مداوم ریپورت شوید، رسما به‌عنوان عنصری تخریبگر در جامعه‌ی اینستاگرام شناسایی خواهید شد.

 

استراتژی‌هایی برای رسیدن به قله در اینستاگرام

استراتژی های اینستاگرام آن‌قدر که به نظر می‌رسد پیچیده نیستند. راه و روش رسیدن به قله‌های موفقیت در اینستاگرام ساده است. محتوای با کیفیت تولید کنید، سپس آن‌ها را براساس الگوریتم اینستاگرام منتشر کنید؛ اما، ممکن است همین موضوع که بخواهید محتوای تولید شده را طبق الگوریتم انتشار دهید به‌خودی‌خود بحث برانگیز باشد. بنابراین، در ادامه با مرور استراتژی های اینستاگرام در سال 2023، روش فعالیت بر‌اساس این استراتژی‌ها را توضیح خواهیم داد.

 

استراتژی پیشنهادی خود اینستاگرام برای رشد پیج در سال 2023

همان‌طور که گفتیم، اولین قدم برای موفق شدن در اینستاگرام تولید محتوای باکیفیت است. محتوای باکیفیت، محتوایی است که براساس سلیقه‌ی مخاطبتان بهینه شده باشد. گاهی ممکن است برای هر محتوا بسیار هزینه کنید؛ اما، در نهایت به نتیجه‌ی دلخواه نرسید. نکته‌ی بعدی تداوم در انتشار محتوا است. این که به یک‌باره هفت روز هفته را پست بگذارید و بعد برای مدتی طولانی غیبت داشته باشید، قطعا باعث کاهش امتیاز پیجتان خواهد شد. سعی کنید هفته‌ای حداکثر چهار پست در اینستاگرام منتشر کنید. ضمنا باید بدانید که اگر این پست‌ها از جنس‌های مختلفی باشند، مثلا یک پست تصویری، یک پست ویدئویی و یک پست IGTV، در نهایت نتیجه‌ی بهتری می‌گیرید.

اگر پستی را در گذشته به اشتراک گذاشته‌اید و پست مذکور تبدیل به یکی از پست‌های موفقتان شده، از بازنشر کردن آن نترسید. نکته‌ی مهم این است که بتوانید پیش از انتشار دوباره‌ی پست، آن را به‌گونه‌ای به‌روز کنید که نسبت به پست مشابه قبلی حداقل یک درصد برتری داشته باشد. هشتگ‌هایتان را مطابق دو فاکتور اصلی، یعنی سلیقه‌ی مخاطبانتان و محتوای پست‌هایتان بهینه کنید و در نهایت سعی کنید رابطه‌ای گرم و صمیمی با فالوورهایتان داشته باشید.

 

استراتژی های Black hat در اینستاگرام و تاثیر آن‌ها بر رنکینگ پیج

لازم به ذکر است که میانبرهایی در استراتژی های اینستاگرام وجود دارند که اصطلاحا آن‌ها را به‌عنوان روش‌های BLACK HAT می‌شناسیم. برخی از روش‌هایی که پیش‌تر درباره‌ی آن‌ها صحبت کردیم، مانند استفاده از ربات‌ها یا هشتگ‌های غیرمتبط اما پرطرفدار، می‌توانند در کوتاه مدت تاثیر مثبتی بر روند کارتان بگذارند؛ با این حال، شک نداشته باشید که بعد از مدتی دستتان برای اینستاگرام رو می‌شود و قطعا طبق الگوریتم‌ها تنبیه خواهید شد.

 

تجزیه‌ و‌ تحلیل روند رشدمان در اینستاگرام

اولین گام برای دسترسی به تحلیل‌های به دست آمده از الگوریتم اینستاگرام، تبدیل اکانتتان به یک اکانت تجاری است. برای این کار می‌توانید با مراجعه به بخش تنظیمات، گزینه‌ی SWITCH TO THE BUSINESS ACCOUNT را انتخاب کنید و با تعریف کسب‌و‌کارتان، حساب کاربری خود را تبدیل به یک حساب تجاری کنید. حساب‌های کاربری تجاری به اطلاعاتی دسترسی دارند که کاربران عادی از آن‌ها بی‌بهره‌اند.

برای دسترسی به اطلاعات تحلیلی مرتبط با هر پست می‌توانید در قسمت پایین آن پست، گزینه‌ی VIEW ANALYTICS را انتخاب کنید. ضمنا اگر سه خط کوچک زیر هم بالای صفحه را نیز بزنید، باز هم با گزینه‌ی ANALYTICS روبه‌رو خواهید شد و با کلیک روی آن، به کلیه‌ی داده‌های تحلیلی صفحه‌ی خود دسترسی پیدا خواهید کرد.

 

آنالیز آمار اینستاگرام

 

قوانین اینستاگرام برای حذف پست‌ها یا تعلیق اکانت‌ها

گاهی اینستاگرام برای تنبیه کردن اکانت‌های متخلف، راه‌های دیگری به‌جز کم کردن نمره‌ی انضباط را پیش خواهد گرفت. برای مثال، اگر از تعداد زیادی دیوایس وارد حساب کاربری خود شوید یا هنگام ورود از VPN استفاده کنید، به‌عنوان ربات شناخته می‌شوید و اکانتتان به حالت تعلیق در می‌آید. اگر پیجتان چندین دفعه ریپورت شود نیز، اکانتتان یقینا توسط اینستاگرام مسدود خواهد شد. همچنین چنانچه در پیجتان پستی را منتشر کنید که متعلق به خودتان نباشد، اینستاگرام آن را از صفحه شما پاک خواهد کرد.

پست‌هایی هم که محتوایشان خشونت‌آمیز یا حاوی محتوای جنسی بوده یا به‌منظور تبلیغ اقلام ممنوعه طراحی شده باشند،  توسط الگوریتم اینستاگرام حذف خواهند شد. حتی ممکن است انتشار چنین پست‌هایی،  منجر به مسدود شدن حساب کاربری‌تان نیز بشود.

 

آنچه حقیقت ندارد

قطعا همه‌ی کاربران در اینستاگرام با کپشن‌هایی مواجه شده‌اند که در آن‌ها، ادمین یک پیج از مخاطبانش می‌خواهد که پستش را لایک کنند تا اینستاگرام دیگر پست‌های پیج مذکور را از دیدشان پنهان نکند یا اینکه می‌گویند فقط هفت درصد از فعال‌ترین فالوورهای یک پیج، می‌توانند پست‌های آن صفحه را در قسمت فیدشان مشاهده کنند. این موضوعات شایعه‌ای بیش نیستند. خود اینستاگرام هم وجود چنین الگوریتمی را رد کرده است. شاید شما از پستی در یک پیج خوشتان بیایید و از یک پست دیگر نه، طبیعتا مجبور نیستید هر دو پست را لایک کنید. الگوریتم اینستاگرام آن‌قدر هوشمند است که خودش متوجه علائق شما بشود. باید در کپشن نویسی برای محصول خود با مخاطبان صادق باشید و از هر آنچه که در صفحات اجتماعی بر این حاشیه‌ها دامن می‌زند دوری کنید.

 

سخن پایانی

حرف آخر این که دنیای اینستاگرام هرچقدر هم قشنگ باشد، باز هم مهندسی شده است. به‌عنوان یک صاحب کسب‌و‌کار، خصوصا کسب‌و‌کار اینترنتی، سعی کنید به کمک آنچه در دنیای مجازی مشاهده می‌کنید، به دنیای واقعی خود و دیگران رنگی نو بزنید.

حالا شما بگویید که تاکنون چه تجربیاتی در هنگام کار با اینستاگرام کسب کرده‌اید؟ آیا پیش آمده که اینستاگرام اکانتتان را جریمه کند حا به حالت تعلیق در آورد؟ آیا راهکاری برای رفع تعلیق اکانت سراغ دارید؟ منتظر دیدگاه‌های شما هستیم.

 

قطعا تا اینجا به اهمیت کسب دانش درباره‌ی الگوریتم اینستاگرام پی برده‌اید؛ اما، داستان فقط به همین جاها ختم نمی‌شود. از آنجایی که رقابت کسب‌و‌کارها در اینستاگرام به‌شدت زیاد است و تقریبا امروزه هر فورشگاه آنلاینی محصولات و خدماتش را از طریق اینستاگرام هم عرضه می‌کند، پس داشتن تجربه و دانش در این زمینه می‌تواند بسیار موثر واقع شود. ما به شما پیشنهاد می‌کند حتما تولید پست و محتوای شبکه‌های اجتماعی خود را به افراد متخصص بسپارید. البته نیاز نیست حتما یک نیروی حضوری استخدام کنید. این روزها سایت‌های بسیاری وجود دارند که می‌توانید از طریق آن‌ها یک فریلنسر خوب و حرفه‌ای برای کار مدنظرتان پیدا کنید. ما هم در سایت کارلنسر این امکان را برایتان فراهم کرده‌ایم تا به‌شیوه‌ای امن و بدون استرس و درگیری‌های جانبی، کارتان را به افراد دورکار بسپارید.

 

سوالات متداول

  1. در اینستاگرام چه نوع جریمه هایی وجود دارد؟
    بلاک شدن یکی از جریمه‌های متداول در اینستاگرام است. کاربران بلاک شده برای مدت زمانی معین، نمی‌توانند پست و استوری بگذارند، دایرکت بدهند، کامنت بنویسند و حتی دیگران را لایک کنند. این که بلاک شدن هر کاربر چقدر طول می‌کشد، بستگی به حجم تخلف آن کاربر دارد. جریمه‌ی بعدی شادوبن است. پست‌های منتشر شده توسط افراد شادوبن شده در فید دیگران به نمایش در نخواهد آمد. جریمه‌‌ی نهایی اینستاگرام تعلیق موقت یا دائمی اکانت است که طی آن دسترسی شما به حساب کاربری به‌طور کل مسدود خواهد شد.

 

  1. آیا اینستاگرام هم مانند گوگل به پست‌های یونیک علاقه‌مند است؟
    بله، برای اینستاگرام مهم است که بتوانید در تولید محتوا خلاق باشید و مهر خود را بر پست‌ها بکوبید. طبیعتا پیجی که کارش کپی کردن مطالب دیگر صفحات باشد، به‌تدریج بر‌اساس قواعد اینستاگرام مورد تنبیه قرار خواهد گرفت.

 

سفارش تولید محتوا برای اینستاگرام

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
نویسنده مطلب بنفشه صدرنفیسی
بنفشه صدرنفیسی هستم؛ دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی نرم‌افزار و عاشق نویسندگی. برایم نویسندگی لذت بخش ترین کار دنیاست؛ نوشتن شعر، داستان و جُستارهای فلسفی و هر چیز دیگری که به‌خاطرم بیاورد می‌توانم از دنیا جای بهتری بسازم؛ حتی برای یک نفر

دیدگاه شما

3 دیدگاه

  • اهورا.ش
    27 فروردین 1399

    من شنیدم که وقتی پست میذاریم، اینستا اول به 15 درصد افراد نشون میده و نگاه میکنه به واکنش مخاطبا به پست، اگه مخاطبا لایک و کامنت گذاشتن، به بقیه افراد هم نشون میده. به عبارتی الان خرید فالوئر فیک فایده ای نداره. چون پست شما رو به فالوئرهای غیرفعال نشون میده و تقریبا هیچ لایک و کامنتی هم نمیگیرید و واقعی ها هم ممکنه نبینن. مثل سابق دیگه نیمشه راحت فالوئر و… گرفت.????????

  • داریوش
    11 اردیبهشت 1399

    از وقتی الگوریتمش عوض شده، دیگه با این روبوت ها نمیشه کار کرد. راه حلی ندارید برای افزایش فالوور؟!

  • سعید مهروز
    08 خرداد 1399

    فقط تولید محتوای باکیفیت و تبلیغات تو بقیه پیجا