واتساپ بیزینس چیست؟ معرفی اکانت‌ها و ویژگی‌های کاربردی

23 آبان 1399 - آخرین بروزرسانی: 22 بهمن 1399
واتساپ بیزینس
زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

در دو سال اخیر، واتساپ بیزینس (https://www.whatsapp.com/business) به برنامه‌ای پرطرفدار تبدیل شده است. فیسبوک امتیاز واتساپ را به قیمت 19 میلیارد دلار خریداری کرد. بعد از آن واتساپ به صورت رایگان و بدون هرگونه تبلیغات به کارش ادامه داد. حالا باید فیسبوک با استفاده از واتساپ بیزینس به درآمدزایی می‌پرداخت. بنابراین در ژانویه سال 2018، واتساپ بیزینس معرفی شد.

با این که اپلیکیشن واتساپ بیزینس در حال حاضر به طور رایگان در اختیار کاربران قرار می‌گیرد، ولی فیسبوک برنامه‌ای برای درآمدزایی از این اپلیکیشن را در نظر دارد. به نظرتان دریافت هزینه کالا و خدمات از طریق واتساپ بیزینس فکر خوبی نیست؟ اگر هیچگونه آشنایی با این اپلیکیشن ندارید، در این مقاله با ما همراه شوید.

 

اهمیت واتساپ بیزینس

 

این اپلیکیشن چت OTT (مخفف Over-the-top) امکان ارسال پیام و تعامل کاربردی با مشتری را فراهم می‌کند. امروزه بیش از 5 میلیون کاربر فعال در حوزه کسب و کار از این پلتفرم پیام رسان استفاده می‌کنند. این پیام رسان جایگزین مدرن برای خدمات پیامکی اپراتورهای موبایل است. با کمک گوشی‌های هوشمند، لب تاپ‌ها، کامپیوترها، تبلت‌ها و حتی ساعت‌های هوشمند و دسترسی به اینترنت قادر به ارسال پیام در این پلتفرم هستید. واتساپ بیزینس در کنار سایر کانال‌های شبکه اجتماعی به عامل موفقیت راهبرد بازاریابی چند رسانه‌ای تبدیل شده است.

 

استخدام کارشناس فروش

 

فواید واتساپ بیزینس

  • امکان تعامل دو جانبه با مشتریان را فراهم می‌کند.
  • خدمات پس از فروش مناسبی را ارائه می‌دهد. می‌توانید شماره تماس‌ها، نشانی‌های وب سایت، مکان فروشگاه، جزئیات تبلیغاتی و حتی پیام‌های چند رسانه‌ای را در این اپلیکیشن ثبت کنید.
  • واتساپ پیام رسانی محبوب در بیش از 100 کشور دنیا و با بیش از 2 میلیارد کاربر است. پس کسب و کار در این پلتفرم شما را به مخاطبان هدف می‌رساند.
  • هنگامی که کاربران، دریافت پیام از کسب و کار شما را می‌پذیرند، می‌توانید پیام‌های مشخصی را برایشان ارسال کرده و آنها را برای آغاز گفتگو ترغیب کنید.
  • سیاست‌های دقیقی در مورد کیفیت و زمان ارسال پیام‌ها دارد. بنابراین مخاطبان وارد گفتگوهای نامرتبط نمی‌شوند.
  • این اپ از ویژگی‌های امنیتی مثل رمزنگاری سر به سر و تأیید هویت دو عاملی برای افزایش امنیت کاربران و کسب و کارها استفاده می‌کند.

 

ویژگی‌های واتساپ بیزینس

برای به کارگیری واتساپ به عنوان پلتفرمی جهت کسب و کار باید پرسش‌های زیر را در نظر بگیرید:

  • آیا با این اپلیکیشن می‌توانید فعالیت‌های کاری مدنظرتان را انجام دهید؟
  • چه نوع اکانتی برای نیازهای کاری شما مناسب است؟
  • آیا واتساپ بیزینس با بودجه شما هماهنگ است؟

در ادامه به تشریح این سه حوزه می‌پردازیم.

 

سیاست کاری واتساپ بیزینس

این اپلیکیشن می‌خواهد تجربه خوبی را برای کاربرانش رقم بزند. بدین وسیله نوع پیام ارسالی را مشخص می‌کنید. اگر مخاطب برایتان پیام ارسال کند یا شماره تماس خودش را در اختیارتان قرار دهد با این پلتفرم قادر به ارسال پیام برایش هستید.

اگر کاربر به چت کردن با شما بپردازد، 24 ساعت بعد از ارسال آخرین پیامش همچنان می‌توانید به طور رایگان با او چت کنید. امکان ارسال پیام‌های خودکار هم وجود دارد تا پیام‌های کاربران بی پاسخ نماند.

 

سیاست کاری واتساپ بیزینس

 

نوع پیام‌های ارسالی هم وابسته به نوع اکانت شما است. می‌توانید APP یا API را انتخاب کنید. برای مثال امکان ارسال پیام‌های تبلیغاتی در اکانت API وجود ندارد.

این پلتفرم امکان خرید و فروش محصولات و خدمات غیرقانونی را نمی‌دهد. اگر جرم شما محرز شود، دیگر اجازه استفاده از واتساپ بیزینس را نخواهید داشت. حالا که کسب و کارتان قانونی است و به دنبال فعالیت کاری در واتساپ هستید. اول باید نوع اکانت کاری خودتان را مشخص کنید.

 

انواع اکانت‌های واتساپ بیزینس

در اینجا کمی بحث پیچیده می‌شود. شما امکان تشکیل دو نوع اکانت کاری مختلف را دارید. یکی مناسب کسب و کارهای کوچک و دیگری مناسب شرکت‌های بزرگتر است.

  • WhatsApp Business App: امکان گفتگوهای تجاری را برای مالکان کسب و کارهای کوچک فراهم می‌کند. آنها با این اپ با مشتریان محلی تعامل برقرار کرده و به سرعت پیام‌ها را جواب می‌دهند. این اپ دارای چند ویژگی خودکار است.

برای نصب این اپ به گوشی هوشمند به همراه سیم کارت نیاز دارید. نمی‌توانید از همان سیم کارتی که اکانت واتساپ شخصی شما رویش قرار گرفته استفاده کنید. پس به یک سیم کارت مجزا نیاز دارید. راه اندازی این اپ بسیار ساده است تنها عیب آن، امکان داشتن اکانت تک کاربری است. پس به گوشی مجزا یا گوشی دو سیم کارته نیاز دارید.

 

واتساپ بیزینسapi

 

  • WhatsApp Business API: این نوع اکانت، مناسب شرکت‌های بزرگتر با پایگاه مشتریان جهانی است. تنها شرکت‌های ثبت شده امکان دسترسی به API را دارند. امکاناتی مثل Booking و Notifications در این اکانت وجود دارد. اخیراً شرکت‌های کوچک، اکانت‌های API را برای خدمات مشتریان راه‌اندازی نموده‌اند. این اکانت دارای محدودیت‌های پیام رسانی و قیمت گذاری متفاوت است تا از ارسال پیام‌های اسپم جلوگیری کرده و پاسخ‌های سریع را تقویت کند.

 

هزینه اکانت‌ها

هزینه بر اساس نوع اکانت واتساپ متفاوت است.

  • قیمت APP: به کارگیری این اپلیکیشن هزینه ای ندارد. تنها باید هزینه‌های جانبی مثل سیمکارت مجزا و هزینه اینترنت را مدنظر قرار دهید. اگر چند کاربر به دنبال دسترسی به اپلیکیشن هستند، هر کدام به یک گوشی و سیمکارت مجزا یا ثبت اکانت API نیاز دارند.
  • قیمت API: ارسال پیام در این اکانت مشمول هزینه است. دو نوع هزینه وجود دارد. یکی هزینه‌ای که به واتساپ و دیگری هزینه‌ای که به واتساپ پارتنر پرداخت می‌کنید. در واقع افتتاح اکانت API نیازمند تأیید شما از جانب واتساپ پارتنر است. هر دوی این هزینه‌ها به وسیله پارتنر جمع آوری می‌شود. البته همانگونه که قبلاً هم اشاره شد، اگر جواب پیام را در 24 ساعت اول بدهید دیگر نیازی به پرداخت هزینه ندارید. پارتنر‌ها همان اپراتورهای پیام رسان (SMS) هستند. مبلغ پرداختی هم به کشور مقصد پیام و نوع پیام وابسته است.

 

به دنبال استخدام ادمین برای شبکه های اجتماعی خود هستید؟ درخواست خود را اینجا مطرح کنید.

 

کسب و کار با واتساپ بیزینس

این اپلیکیشن با امکانات زیر، کسب و کار در فضای مجازی را ساده کرده است.

به کارگیری پیام‌های پیش فرض

با این پیام‌ها می‌توانید قرارهای ملاقات، یادآوری‌ها، به روزرسانی و مجوزها را ارسال کنید.

قابلیت پاسخگویی سریع

نیازی به پاسخگویی جدید به هر پیام ندارید. با این قابلیت بدون نگارش پاسخ کامل قادر به چت کردن با مشتری هستید.

ارسال پیام‌های خودکار

با این قابلیت هیچگاه هیچ پیامی را از دست نمی‌دهید. با این پیام‌ها در 24 ساعت از هفت روز هفته به مشتریان پاسخ می‌دهید. پس مشتریان حس نمی‌کنند که به آنها بی توجهی شده است. با پیام‌های خوش آمد گویی به مشتریان جدید، برندتان را تبلیغ نموده و اطلاعات شناسایی شرکت خودتان را ارائه می‌کنید. سایر پیام‌ها جهت صرفه جویی در زمان شامل موارد زیر هستند:

  • اطلاع رسانی زمان انتظار به مشتری
  • ارسال لینک پرسش‌های متداول
  • تشویق کاربران برای پایبندی به برنامه چت

 

دستیابی به نسخه‌های مختلف دسکتاپ و وب

با گوشی هوشمند یا مرورگر دستکاپ می‌توانید به مشتریان پاسخ دهید. وسعت ابزارها و مکان‌های مورد استفاده، روش مطمئنی برای ارتباط همیشگی با مشتریان است.

 

ویژگیهای واتساپ بیزینس

 

تشکیل پروفایل اختصاصی برای کسب و کار

اطلاعات تماس، نشانی و URL وب سایت خودتان را در این پروفایل قرار می‌دهیم تا مشتریان مطلع شده و به راحتی شما را پیدا کنند.

سازماندهی چت‌ها

پیام رسانی موبایلی به سرعت در حال رشد است. با واتساپ بیزینس به مشتریان می‌گویید که هیچگاه نادیده گرفته نمی‌شوند. می‌توانید رنگ یا برچسب‌هایی را به دپارتمان‌های مختلف اختصاص داده، انواع گفتگوها را دسته بندی نموده و به سرعت پیام‌ها را اصلاح کنید.

دریافت داده‌های دلیوری

از زمان دریافت و خواندن پیام‌هایتان مطلع می‌شوید. بازخوردهای ارزشمندی در مورد پیام رسانی و دلیوری پیام‌ها دریافت خواهید کرد.

امکان ساخت کاتالوگ

بالغ بر 500 محصول یا خدمت به همراه کاتالوگ‌هایشان قابلیت نمایش روی پروفایل واتساپ بیزینس را دارند. می‌توانید لینک کاتالوگ‌ها  را روی شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید تا مشتریان هدف به راحتی شما را پیدا کنند و سوالات مدنظرشان را مطرح نمایند.

 

سفارش طراحی کاتالوگ

 

در نهایت . . .

به طور کلی واتساپ بیزینس راه حل مناسبی برای خدمت رسانی به مشتریان و مصرف کنندگان است. تا زمانی که به شماره تماس مشتریان دسترسی دارید؛ هیچ محدودیتی برای ارسال پیام در این اپلیکیشن وجود ندارد. تا زمانی که مخاطب شما را بلاک نکرده، قادر به ارسال انواع پیام‌های مرتبط با کسب و کارتان هستید. لطفاً نظرات خودتان در مورد این اپلیکیشن را با تیم کارلنسر در میان بگذارید.

 

منابع

https://www.cm.com/en-us/blog/what-is-whatsapp-business

https://respond.io/blog/whatsapp-business

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
نویسنده مطلب زینت فلاح
من زینت فلاح، ارشد روان سنجی هستم. بیش از ده ساله که ترجمه متون روانشناسی،مدیریت و فناوری رو انجام میدم. به تولید محتوای جدید علاقمندم و چند ساله که با کارلنسر همکاری دارم. https://www.karlancer.com/profile/1408
دیدگاه شما

بدون دیدگاه