شرح وظایف طراح سایت و حقوق آن در ایران

15 آبان 1403 - آخرین بروزرسانی: 15 آبان 1403
وظایف طراح سایت
زمان تقریبی مطالعه: 14 دقیقه

در دنیای امروز همه چیز تغییر کرده است. دیگر افراد ترجیح می‌دهند در خانه خودشان محصولات مورد نیازشان را از طریق سایت‌ها تهیه کنند. در همچین شرایطی یک سری شغل‌ها به وجود آمده‌اند که بسیار درآمد خوبی دارند و البته کار هم برای آن‌ها بسیار زیاد است. شغل طراح سایت، سئو، تولید محتوا و …از جمله این مشاغلی هستند که امروزه بسیار کاربردی می‌باشند.

امروز قرار است به طور جامع به شرح وظایف طراح سایت بپردازیم و در مورد این شغل و وظایفی که یک طراح سایت باید داشته باشد صحبت کنیم. همچنین در مورد نوع شغل، مزایا، سختی‌ها و درآمد نیز صحبت خواهیم کرد. اگر طراح سایت هستید و یا دوست دارید در آینده نزدیک به عنوان یک طراح سایت فعالیت خودتان را آغاز کنید به شما پیشنهاد می‌کنیم تا آخر این محتوا همراه ما باشید.

 

طراح سایت به چه کسی گفته می‌شود؟

طراح سایت به کسی گفته می‌شود که یک سایت را از اول شروع به ساختن می‌کند. دقت داشته باشید کار ساخت فرآیند‌های سایت و ساخت ظاهری مناسب برای سایت، همگی جزوی از وظایف طراح سایت می‌باشد. بعضی از مواقع، طراح سایت را افراد با توسعه دهنده سایت اشتباه می‌گیرند. این دو فرد هر کدام دو کار متفاوت انجام می‌دهند و البته که یک سایت خوب به هر دوی این افراد احتیاج دارد.

گاهی از مواقع طراح سایت کار توسعه دهنده سایت را نیز انجام می‌دهد و یا به اصطلاح فول استک کار می‌کند. یعنی هم وظایف ظاهری سایت و هم پی‌ریزی و ساخت عملکرد‌های گوناگون سایت را برعهده می‌گیرد. هر دوی این افراد به طور عادی بایستی از کد‌نویسی استفاده کنند، اما چرا از واژه به طور عادی استفاده کردیم؟ به این دلیل که در در حال حاضر، توسعه‌دهندگان وب (مثل بسیاری از طراحان سایت‌های وردپرسی) وجود دارند که بدون نیاز به کد‌نویسی هم می‌توانند سایت مد نظرشان را بسازند. پس به طور کلی به افرادی هم که بدون کدنویسی هم سایت می‌سازند، طراح سایت گفته می‌شود.

با این حال درست‌تر است که واژه طراح سایت، برای افرادی به کار رفته شود که از کد‌نویسی برای ساخت و توسعه سایت استفاده می‌کنند. دقت داشته باشید که اگر هنوز وارد این حرفه نشده‌اید، باید یک کار مهم انجام دهید. آن هم این است که شما بایستی فیلد کاری خودتان را با توجه به تخصص و البته علاقه‌ای که دارید مشخص کنید. در واقع شما بایستی انتخاب کنید که قرار است بر روی ظاهر سایت فعالیت کنید و طراح سایت شوید یا به عنوان توسعه دهنده سایت فعالیت خودتان را آغاز کنید. همچنین اگه بین طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن مردد هستید، می‌توانید مقالاتی مانند برنامه نویسی اندروید بهتره یا طراحی سایت را مطالعه کنید.

طراح سایت شدن کار آسانی نیست، شاید از نظر جسمانی پشت کامپیوتر بنشینید، ولی قرار است به صورت مداوم از ذهن خودتان استفاده کنید تا بتوانید یک سایت را بسازید. اگر عاشق خلق کردن هستید، اگر دوست دارید هر روز خودتان با دیروز متفاوت باشد و از انجام کار‌های روتین خسته می‌شوید، طراحی سایت شغلی است که می‌تواند نیاز‌های شما را ارضا کند. اگر مهارت طراحی سایت و یا برنامه‌نویسی را ندارید کافی است، آموزش‌های طراحی سایت را با دقت مشاهده کنید و باور داشته باشید کار سختی نیست.

پروژه‌های طراحی سایت در کارلنسر

 

شرح وظایف طراح سایت چیست؟

در این قسمت قرار است در مورد وظایف طراح سایت با شما صحبت کنیم. قرار است به شما بگوییم که به عنوان کسی که در این شغل را برای خودش انتخاب کرده است باید چه کار‌هایی انجام دهید. فراموش نکنید که در کار شما بایستی به طور مداوم با کارفرما در ارتباط باشید. کارفرما ممکن است از شما چیزی را بخواهد که غیر ممکن است یا مناسب بودجه‌ای که مد نظر دارد نباشد. شما باید به صورت صحیح با کارفرما ارتباط بگیرید و نظرتان خودتان را اعلام کنید. باید با افراد مختلفی راه بیاید شاید برخی از این افراد اصلاً اطلاعات درستی از کار شما نداشته باشند. پس بدانید وظایف شما بخشی از آن مربوط به کارتان و بخشی دیگر مربوط به روش ارتباط‌گیری شما می‌شود.

  • احترام به مشتری را همیشه نگه دارید.
  • سعی کنید به زبان ساده مشکلات خودتان را به کارفرما بگویید.
  • به نظر مشتری احترام بگذارید و در روند پروژه همیشه مشتری را در جریان قرار دهید.
  • با دقت کار خودتان را انجام دهید و از آن سرسری نگذرید.
  • خلاقیت و سلیقه خودتان را در کار اعمال کنید.
  • صفحات را به درستی و دقت بسازید و حتماً از عملکرد سایت مطمئن شوید.
  • بعد از اتمام پروژه سایت را از نظر عملکرد و ظاهر تست کنید.
  • در زمانی که با کارفرما تعیین کرده‌اید، پروژه را تحویل دهید.
  • حداقل برای یک ماه پشتیبانی از سایت را بر عهده بگیرید.
  • بعد از اتمام پروژه اگر کارفرما از شما سؤالی داشت با صبر پاسخ دهید.

مزایای طراح سایت

طراح سایت وردپرس کیست؟

طراح سایت وردپرس به فردی گفته می‌شود که از قالب‌های مختلف، پلاگین‌ها و یا ابزارهای توسعه‌ وب وردپرس برای ساخت سایت استفاده می‌کند. اکثر طراجان سایت وردپرسی، کمتر با کدزنی سرو کار دارند و بیشتر با ابزارهایی مثل المنتور، اقدام به طراحی سایت می‌کنند. با توجه به هزینه‌های بسیار بالای کدنویسی، خیلی از افرادی که قصد دارند یک وب سایت فروشگاهی کوچک بسازند، از وردپرس استفاده می‌کنند. حالا چه فرقی دارد؟ آیا بر روی فروش و یا جذب مخاطب این موارد تأثیری دارد؟ خیر.

فرق وردپرس با کد‌نویسی این است که وردپرس یک سری قالب‌ها و پلاگین‌های آماده دارد که شما می‌توانید از آن‌ها برای طراحی سایت استفاده کنید در نهایت کمی دست و بال شما برای سفارشی کردن سایت بسته خواهد بود. برای مثال اگر قرار است یک فروشگاه حرفه‌ای داشته باشید یک سری ویژگی‌های خاصی داشته باشد، ممکن است نیاز باشد از کدنویسی استفاده کنید. ولی بدانید که در حال حاضر اکثر سایت‌های فروشگاهی، وردپرسی هستند، چرا که هزینه ساخت آن‌ها تا حد بسیار زیادی کمتر از یک سایت برنامه‌نویسی است. تفاوت طراحی سایت وردپرسی و کدنویسی را در مقاله ای دیگر به طور کامل تر بررسی کرده ایم.

در مورد تفاوت دو شغل طراحی سایت با کدنویسی و طراحی سایت بدون کدنویسی با وردپرس، می‌توان گفت تفاوت زیادی ندارند! چرا؟ یک طراح سایت حرفه‌ای که کدنویسی می‌کن، ساعات زیادی را برای یک سایت می‌گذارد و در عوض درآمد بالایی هم برای یک پروژه کسب می‌کنند. در عوض یک وردپرس کار چند پروژه با قیمت مناسب‌تر را می‌تواند، در همان زمان انجام دهد و درآمد تقریباً نزدیکی با یک کد‌نویس داشته باشد. هر چند که کار‌های تخصصی که نیاز به کد‌نویسی دارد قطعاً درآمد‌های بسیار بالایی خواهند داشت. و به طور کلی طراحی سایت، یک شغل با درآمد متوسط تا بالا محسوب می‌گردد.

 

بازار کار طراح سایت

در این قسمت از محتوا قصد داریم در مورد بازار کار طراح سایت توضیح دهیم. دقت داشته باشید که ما سعی می‌کنیم جا‌هایی که به طور معمول به طراح سایت احتیاج دارند را برای شما معرفی کنیم و در ادامه در مورد درآمد طراح سایت نیز توضیح خواهیم داد. از جمله مهمترین وظایف طراح سایت این است که بازار کار خودش را به خوبی بشناسد تا بتواند جایی را برای کارکردن انتخاب کند که با علاقش هم خوانی داشته باشد.

اگر شما طراح سایت هستید و یا دوست دارید در این زمینه فعالیت کنید، باید بدانید که یک شغلی انتخاب کردید که بازار کار استخدام طراح سایت بسیار عالی است. نیاز امروز جامعه به طراح سایت بسیار بالا است و این نیاز هر روز نیز در حال افزایش می‌باشد، بنابراین شما می‌توانید به راحتی شغل پیدا کنید. حتی در ادامه می‌گوییم که کار‌های با درآمد مناسب هم پیدا خواهید کرد. شاید در اول، مسیر کاری برای شما مبهم باشد که چطور می‌توانید از این کار کسب درآمد کنید. چه جایی باید مشغول به کار شوید تا در نهایت بتوانید به عنوان یک طراح سایت درآمد کسب کنید؟ برخی از مهمترین راه‌های کسب درآمد از طریق طراحی سایت را برای شما معرفی خواهیم کرد:

استخدام در آژانس‌های اینترنتی

یکی از بهترین جا‌هایی که یک طراح سایت می‌تواند در آن فعالیت خودش را آغاز کند آژانس‌های اینترنتی است. ما چند آژانس اینترنتی داریم یک سری از آن‌ها صرفاً کار طراحی سایت را انجام می‌دهند و برخی دیگر کار دیجیتال مارکتینگ را از صفر تا زمانی که یک سایت به درآمد برسد را برعهده می‌گیرند. این آژانس‌ها برای طراحی سایت به متخصصانی که این مهارت را دارند نیاز دارند. خوبی اشتغال در این مؤسسه‌ها این است که کار برای شما در اکثر موارد وجود دارد و در کنار سایر افراد می‌توانید، دانش‌های خودتان را نیز افزایش دهید. در واقع چون در این مؤسسه‌ها به طور عادی چندین طراح سایت حضور دارند، شما دانش خودتان را نیز ارتقا خواهید داد. نوع درآمد نیز بستگی به خودتان دارد شما می‌توانید بر اساس پروژه و یا به صورت ماهیانه با این آژانس‌ها قرارداد کاری ببندید.

 

مطلب پیشنهادی: سایت های کاربردی برای طراحی سایت

 

کار به صورت فریلنسر

یکی از بهترین مزایایی که کار طراحی سایت دارد این است که شما می‌توانید به عنوان یک فریلنسر کار خودتان را آغاز کنید. فریلنسری در واقع همان دور کاری است یعنی شما می‌توانید از داخل منزل پروژه بگیرید و کار کنید و کسب درآمد داشته باشید. دیگر نیازی نیست با این شغل ساعت‌ها زمان خودتان را در راه رسیدن به سر کار از بین ببرید. نیازی نیست که ساعت ورود و خروج مشخصی داشته باشید، یک پروژه را می‌گیرید و در زمانی که با کارفرما صحبت کرده‌اید پروژه را تحویل می‌دهید. در واقع طراح سایت فریلنسر، آقای خودش است و می‌تواند به راحتی هر زمانی که می‌خواهد کار کند و هر زمانی که دوست ندارد استراحت کند.

یکی از بهترین راه‌ها برای شروع کار و تجربه کسب کردن نیز همین کار فریلنسری می‌باشد، اما یک سری معایب نیز دارد. مهمترین عیبی که دارد این است که شما با معمولا با افراد دیگری ارتباط برقرار نمی‌کنید، برای همین از دیگران چیز یاد نخواهید گرفت. اگر آدمی اجتماعی باشید، ممکن است این شغل برای شما تا حدی اذیت‌کننده باشد. با این حال به شما توصیه می‌کنیم که اگر تا به امروز هیچ پروژه‌ای را انجام نداده‌اید و رزومه مشخصی ندارید کار خودتان را به صورت یک فریلنسر آغاز کنید. رفته رفته شما می‌توانید با انجام پروژه‌های بیشتر تجربه و رزومه خودتان را ارتقا دهید و به این صورت ساده‌تر می‌توانید در شرکت‌ها مشغول به کار شوید.

نکته مهم در کار فریلنسینگ این است که شاید در شروع کار کمی اذیت شوید، ولی اگر در شروع کار با قیمت کم کارتان را آغاز کنید و نظرات مثبتی دریافت کنید، می‌توانید خیلی زود پروژه‌های بسیار بیشتری دریافت کنید. شما می‌توانید در کارلنسر به عنوان فریلنسر طراحی سایت وردپرس و یا کد‌نویسی انجام دهید. برای گرفتن پروژه طراحی سایت کار سختی در پیش ندارید و کافی است در کارلنسر ثبت نام خودتان را به عنوان فریلنسر انجام دهید.

شغل طراحی سایت

کار در یک استارتاپ

یکی از رویا‌های بزرگی که هر طراح سایت دارد این است که به عنوان یک متخصص در یک استارتاپ کار کند. استارتاپ‌ها جایی هستند که علاقه‌مندان به فناوری و تکنولوژی دور هم جمع می‌شوند و یک‌ ایده جذاب را می‌سازند. برای مثال اسنپ، دیوار، دیجیکالا جزء استارتاپ‌های بسیار مهم ایران هستند. شما می‌توانید بعد از کسب تجربه‌های مناسب و البته ارتقای مهارت خودتان، به عنوان یک طراح سایت در یکی از این استارتاپ‌ها مشغول به کار شوید. دقت داشته باشید که هر چقدر مهارت‌های خودتان را افزایش دهید، می‌توانید جای خودتان را در بازار کار بازتر کنید.

کار کردن در این شرکت‌ها یکسری مزایای بسیار بالایی دارد. اول اینکه در رزومه شما یک نقطه عطف به حساب می‌آید و در ضمن به طور معمول درآمد‌های بالایی هم دارند. این مورد را هم باید بهش اشاره کرد که یک سری امتیازات بسیار مهم مثل آموزش کاری به صورت رایگان و یا با یک قیمت بسیار مناسب در اختیار شما قرار می‌گیرد که با استفاده از آن می‌توانید مهارت‌های خودتان را افزایش دهید. برای شروع کار پیشنهاد می‌کنیم که در استارتاپ مشغول به کار نشوید و قبل از آن تجربه خودتان را به خوبی افزایش دهید.

سایت خودتان را بسازید

این کار برای همه مناسب نیست! اگر دوست دارید صاحب کار خودتان باشید و یا کارآفرینی کنید می‌توانید با استفاده از مهارت طراحی سایتی که دارید سایت خودتان را بسازید. شما می‌توانید یک فروشگاه اینترنتی و یا یک استارتاپ بسازید و از این طریق درآمد کسب کنید. فراموش نکنید که این کار بسیار ریسکی می‌باشد هیچ کس نمی‌تواند به شما قول دهد که قرار است چقدر درآمد داشته باشید. ممکن است ورشکسته شوید و حتی مالی هم از جیب بدهید. ممکن هم است تبدیل به یک فروشگاه و یا استارتاپ شوید که افراد زیادی را مشغول به کار کرده باشید. خلاصه اگر آدم ریسک‌پذیری هستید و دوست دارید خودتان رئیس خودتان باشید، ما به شما پیشنهاد می‌دهیم سایت خودتان را بسازید.

در مورد بازار کار شغل طراح سایت با همدیگر صحبت کردیم. باید تا اینجا متوجه شده باشید که یک طراح سایت خوب بیکار نخواهد ماند و اتفاقاً می‌تواند بین گزینه‌های مختلف خودش کاری که دوست دارد را انتخاب کند. یک طراح سایت خوب که به وظایف خودش به خوبی عمل می‌کند، می‌تواند به هر شغلی که دوست دارد برسد و از نظر بازار کار دشواری نخواهد داشت. بنابراین اگر دوست دارید در این شغل فعالیت کنید، نیازی نیست نگران بازار کار باشید. به جای آن زمان خودتان را به خوبی صرف این کنید که مهارت‌های خودتان را افزایش دهید.

درآمد طراح سایت

حقوق طراح سایت چقدر است؟

به قسمت مهم که احتمالاً از اول محتوا منتظر آن بودید رسیدیم، قرار است در این قسمت در مورد حقوق طراح سایت صحبت کنیم. اول از همه بدانید که حقوق طراح سایت به موارد بسیار زیادی مرتبط می‌شود؛ از جمله مهارت فرد، جایی که کار می‌کند، سختی پروژه و… برای همین نمی‌توان برای همه افراد یک نسخه پیچید، اما تلاش خودمان را می‌کنیم تا یک دید واقع گرانه به شما بدهیم.

درآمد طراح سایت بستگی به کاری که می‌کند دارد، اگر قرار است طراح سایتی شوید که فرانت کار می‌کنید، یک حقوق خواهید داشت و یک بک‌اند کار نیز حقوق مختص خودش را خواهد داشت. تفاوت فرانت کار با بک اند کار در قسمت کاری آنها می باشد. همچنین ممکن است شما علاقه‌مند باشید تا یک طراح سایت وردپرسی شوید هر کدام از این طراحان سایت حقوقی متفاوت دریافت می‌کنند. برای مثال بیشترین حقوق به طور معمول مربوط به طراحان سایت بک‌اند است، سپس فرانت و در آخر هم به وردپرس کار‌ها می‌رسد. تأکید می‌کنیم که به طور معمول صحبت می‌کنیم وگرنه بعضی از طراحان سایت فرانت به دلیل مهارتی که دارند و البته سختی پروژه‌ای که انجام می‌دهند، چند برابر یک بک‌اند نیز می‌توانند حقوق بیشتری دریافت کنند.

در کنار این موارد زبان برنامه‌نویسی که با آن طراحی سایت انجام می‌شود نیز بسیار اهمیت دارد. برای همین بایستی به تمام این موارد دقت کافی را داشته باشید. ولی اگر قرار باشد یک عدد برای هر کاری بگوییم به طور معمول یک پروژه طراحی سایت وردپرسی شرکتی مبلغ ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان و فروشگاهی ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان می‌باشد. البته که سختی کار نیاز‌های کارفرما بر روی آن تأثیر‌گذار است و ممکن است با مبلغ پایین‌تر هم کار برای یک طراح سایت وردپرس صرفه اقتصادی داشته باشد.

اما برای طراح سایت که از طریق کد‌نویسی کار انجام می‌دهد، هیچ قیمت دقیقی نمی‌توان گذاشت. اگر پروژه ساده باشد، می‌توان مبلغ ۳۰ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان را برای طراحی یک سایت در نظر داشت. با این حال طراحی یکسری از سایت‌ها بسیار سنگین است و حتی کار یک نفر خالی نیز نمی‌باشد. ممکن است طراحی یک سایت و یا ارزش یک سایت به عدد بالای ۱ میلیارد تومان نیز برسد. برای همین نمی‌توان واقعاً عدد دقیقی را برای این کار گفت ولی برای یک پروژه معمولی تقریباً همان عددی است که بالاتر به آن اشاره کردیم.

 

طراح سایت فروشگاهی

طراح سایت فروشگاهی چه تفاوتی به بقیه طراح‌های سایت دارد؟ آیا نیاز است که از مهارت بالاتری برخوردار باشد؟ همان طور که از نامش مشخص است این دسته از طراحان سایت، سایت‌هایی که فروشگاهی هستند را می‌سازند. برای طراحی سایت فروشگاهی به طور کلی به مهارت بسیار بیشتری نیاز ندارید، ولی نیاز به مهارت وصل کردن درگاه پرداخت و البته وارد کردن محصول به سایت دارد. که کار بسیار سختی نیست و اگر خود طراحی سایت را بتوانید انجام دهید، با تمرین و آموزش می‌توانید این کار را هم به سادگی انجام دهید.

دقت داشته باشید که در انجام پروژه طراحی سایت فروشگاهی، به زمان بیشتری برای انجام پروژه نیاز دارید. برای همین مبلغی که به عنوان دستمزد دریافت می‌کنید نیز بیشتر می‌باشد. برای مثال اگر طراح سایت وردپرس هستید مبلغ برای ساخت سایت عادی اگر ۱۰ میلیون تومان باشد، برای یک سایت فروشگاهی ۱۵ میلیون تومان می‌باشد. فقط حتماً در ساخت سایت فروشگاهی دقت خودتان را بیشتر از سایر سایت‌ها کنید، چرا که قرار است منبع درآمدی برای صاحب آن باشد. پس حتماً همه اصول را به درستی انجام دهید.

مطلب پیشنهادی: تفاوت طراحی سایت داینامیک و استاتیک

 

نتیجه‌گیری

اگر به دنبال یک شغل مناسب هستید تا به درآمد خوبی برسید، طراحی سایت می‌تواند کار مناسبی برای شما باشد. دقت داشته باشید که اول از همه باید به خود این کار و البته مهارت‌های مورد نیاز آن از جمله آی تی، علم کامپیوتر و برنامه‌نویسی علاقه‌مند باشید. نکته بعدی این است که بازار کار این شغل هم بسیار عالی و شما می‌توانید در جا‌های مختلفی مشغول به کار شوید. اگر هم دوست دارید به صورت دورکاری فعالیت انجام دهید، می‌توانید از طریق سایت کارلنسر پروژه بگیرید و به راحتی درآمد زایی کنید. نکته بعدی این است که برای طراح سایت شدن نیاز به خواندن رشته خاصی در دانشگاه ندارید و صرفاً کافی است مهارت‌های خودتان را در این کار افزایش دهید. در این محتوا سعی کردیم در مورد وظایف، درآمد و بازار کار طراحی سایت با شما صحبت کنیم. ‌امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید. حتماً نظر خودتان را برای ما بنویسید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
بلهخیر
نویسنده مطلب مهدی غلامی
مهدی غلامی هستم؛ به بازاریابی محتوا و دیجیتال مارکتینگ علاقه دارم و عاشق آموزش هستم. https://www.karlancer.com/profile/176446
دیدگاه شما

بدون دیدگاه