UTM چیست؟ چگونه از کدهای UTM برای رصد لینک های خود استفاده کنیم؟
موفقیت در بازاریابی تا حد زیادی به توانایی ارزیابی موفقیت وابسته است. برای ارزیابی این موفقیت میتوان از معیارهای مختلفی استفاده کرد. با پیشرفت در این زمینه و جلب رضایت کارفرما، بودجه لازم جهت فعالیتهای بازاریابی را پیدا میکنید. با ساخت کدهای UTM میتوانید موفقیت بازاریابی را مورد بررسی قرار داده و پیشرفتهای به دست آمده در این حوزه را اثبات کنید.
ارزیابی بازده کاری بدون دسترسی به ابزارهای مناسب، بی فایده است. خب برای مثال میدانید که بخشی از ترافیک سایت از جانب شبکههای اجتماعی است؛ ولی نمیدانید که این ترافیک دقیقاً از کجاست. (توییتر، تلگرام، اینستاگرام یا…؟ کدام بنر؟ کدام لینک؟…). در واقع باید بدانید که کلیک برای روی کدام پست، لینک، بنر یا عکس، مشتریان را به وب سایت شما کشانده است.
با اضافه کردن کدهای خاصی به انتهای URL ها میتوان این ترافیک را مشخص کرد. این کدها به نام UTM شناخته میشوند. تیم کارلنسر در این مقاله شما را با کدهای UTM، کاربردشان، نحوه ساخت و رصد آنها در Google Analytics آشنا میکند.
سفارش یا انجام پروژه های دیجیتال مارکتینگ
کدهای UTM کدامند؟
کدهای UTM که مخفف Urchin Tracking Module است، قطعات متنی یا اسنیپت اضافه شونده به انتهای URL هستند. بدون شک لینک سازی بخش مهمی از استراتژی افزایش رتبه و ترافیک هر وبسایت موفقیست. با این کار اگر کاربران روی لینک حاوی کد UTM کلیک کنند؛ میفهمید که ترافیک وب سایت از کجا آمده است. بازاریابان قادر به سفارشی سازی این متن هستند تا با صفحه مدنظرشان هماهنگ شده و موفقیت کمپین تبلیغاتی حاوی محتوای خاصی را نشان دهند.
کدهای UTM تحت عنوان پارامترهای UTM یا تگهای ردیابی (tracking tags) هم شناخته میشوند؛ چون میتوانید اصالت ترافیک سایت را ردیابی کنید.
مثالی از کد UTM
اگر در شبکه اجتماعی مشغول به تبلیغ هستید؛ باید مقدار ترافیک حاصل از آن را بشناسید. برای مثال با ساخت کد UTM میفهمید که چقدر ترافیک از تلگرام یا پست و بنر خاصی از آن به دست آمده است. در مثال زیر کد مربوط به یک بنر تبلیغاتی کارلنسر در تلگرام را مشاهده میکنید.
https://www.karlancer.com/?utm_source=telegram&utm_medium=banner&utm_campaign=dm_group
با توجه به مثال فوق اگر افراد روی این لینک کلیک کنند، ترافیک آن را باید به تلگرام نسبت داد. در اینجا «medium» معادل بنر و «Source» همان تلگرام است.
اضافه کردن این اسنیپت های کدی بعد از علامت سؤال، تأثیری روی نشانی صفحه ندارد. فقط برنامه تحلیلی شما متوجه میشود که فرد از منبع خاص درون کانال بازاریابی به این صفحه رسیده است. مثل اطلاعات زیر که از گوگل آنالیتیکس برای مثال فوق به دست آمده است.
کدهای UTM قادر به ردیابی چه مواردی هستند؟
کدهای UTM قادر به ردیابی یک مدیوم یا شبکه اجتماعی و سورس یا منبع درون آن مدیوم هستند. زبان مورد استفاده برای توصیف این سورس، کاربرد کدهای UTM را بسیار انعطاف پذیر میکند. شاید بخواهید ترافیک وب سایت حاصل از شبکه اجتماعی، نوع خاصی از محتوا یا نام دقیق یک تبلیغ روی وب را مشخص کنید.
پنج محتوای زیر را میتوان با کدهای UTM مورد ردیابی قرار داد:
فراموش نکنید که تمامی عناوین، دلخواه و توسط شما تعیین میشوند و میتوانید آنها را به هر شکلی بنویسید. مثلا در مورد فیسبوک، میتوانید سورس را به شکل های facebook, fb, facebook_social_media, shabakeye_facebook و… هم بنویسید. هیچ محدودیتی وجود ندارد. پیشنهاد ما این است که از کلمات دقیق و مرتبط استفاده کنید تا رصد کمپین ها ساده باشد.
1. نام کمپین (Name) – الزامی
تگهای ردیابی مبتنی بر کمپین، تمام محتوای حاصل از نام یک کمپین را درون تحلیلهای شما جای میدهد. برای مثال، کد UTM زیر به شما کمک میکند تا ترافیک حاصل از کمپین تبلیغ تخفیف 20 درصدی را مورد ردیابی قرار دهید.
مثال: utm_campaign=20percentpromocode
2.سورس یا منبع (Source) – الزامی
پارامتر URL مبتنی بر منبع، سورس یا منبع سایت ترافیک ارسالی از سمت وب سایت را برایتان مشخص میکند. با اضافه کردن کد مثال زیر به هر لینک ارسالی در صفحه فیسبوک میتوانید ترافیک حاصل از فیسبوک را ردیابی کنید.
مثال: utm_source=facebook
3.مدیوم یا رسانه (Medium) – الزامی
این تگ ردیابی در مورد مدیوم یا رسانه ای که لینک شما از آنجا کلیک شده، اطلاعات میدهد. میتوانید از مثال کد زیر برای ردیابی کل ترافیک حاصل از کلیک روی یک بنر تبلیغاتی در شبکه اجتماعی استفاده کنید.
مثال: utm_medium=banner
4. قطعه محتوایی (Content) – اختیاری
این نوع کد UTM برای ردیابی انواع خاصی از محتوای حاصل از یک منبع و رسانه به کار میرود. این نوع کد، بیشتر در کمپینهای پرداخت به ازای هر کلیک (PPC) یا وجود دو لینک یکسان در یک صفحه به کار میرود که در نمونه کد UTM زیر قابل مشاهده است. مثلا برای آن که بفهمید چند نفر، روی بنر شما در بالای صفحه و چند نفر روی بنر شما در پایین همان صفحه کلیک کرده اند.
مثال: utm_content=sidebarlink or utm_content=headerlink
5.ترم یا کلیدواژه (Term) – اختیاری
کد ردیابی مبتنی بر ترم یا کلیدواژه، قادر به شناخت کلید واژههایی است که در تبلیغات PPC به ازای آنها پول پرداخت کردهاید. برای مثال اگر بابت کمپین Google Ads پول پرداخت کردهاید تا به رتبه بالاتری برای جستجوی کلید واژه «marketing software» برسید، پس باید کد UTM زیر را به انتهای لینک ثبت شده در گوگل بابت نمایش این تبلیغ اضافه کنید.
مثال: utm_term=marketing+software
میتوانید ترکیبهای مختلفی از کد UTM را مثل موارد فوق مورد استفاده قرار دهید. به جای ردیابی تمامی لینکها یا استفاده از تمامی موارد فوق بهتر است تا از حداقل آنها (کمپین، سورس و مدیوم) استفاده کنید. میتوان به روشهای مختلف از ترکیب پارامترهای UTM استفاده کرد:
- ردیابی موفقیت برنامههای بازاریابی مشخص
- بررسی تبلیغ محتوا در کانالهای اجتماعی در مقابل تبلیغ محتوا از جانب فالورها
- ارزیابی اثربخشی ترافیک ارجاعی حاصل از پست مهمان
- ردیابی یک محتوای مشخص در چند کانال بازاریابی
- مشاهده آمار مکانی افرادی که روی لینکهای داخلی واقع در پست وبلاگ کلیک میکنند.
حالا که با کدهای UTM آشنا شدید باید ببینیم که چگونه باید آن ها ایجاد کنیم. برای ساخت UTM، سایت های زیادی وجود دارد که یکی از آن ها، Campaign URL Builder (مربوط به یکی از ابزارهای گوگل آنالیتیکس) است. در ادامه دستورالعمل راه اندازی و ارزیابی پارامترهای UTM را بررسی میکنیم:
ساخت کدهای UTM در Campaign URL Builder گوگل آنالیتیکس
1. ابندا Campaign URL Builder گوگل را باز کنید
سه نوع تگ ردیابی متفاوت در گوگل، قابل ساخت است. دو مورد از آنها به ردیابی ترافیک به سمت اپلیکیشن های جدید واقع در محیط کسب و کار اپلیکیشنی کمک میکنند. شما از گزینه سوم واقع در فهرست Google Analytics Campaign URL Builder استفاده خواهید کرد.
2.لینکهای قرار گرفته در فرم زیر را پر کنید
وارد Campaign URL Builder شوید. سپس UTM Builder مشابه تصویر زیر ظاهر میشود. اطلاعات URL، Campaign، Source و Medium را در کادرهای مرتبط وارد کنید.
3.از لینک مورد استفاده در کمپین بازاریابی خودتان استفاده کنید
اگر آدرس لینک ایجاد شده، طولانی است میخواهید لینک را با ابزاری مثل bit.ly کوتاه کنید.
4.موفقیت خودتان را ارزیابی کنید
اگر از قبل Google Analytics را برای سایت خودتان راه اندازی کرده باشید؛ گوگل به طور خودکار، کمپینهای ورودی را ردیابی خواهد کرد. در زیر قسمت «Audience» به «Sources » و بعد به «Campaigns» مراجعه کنید. روی هر کمپین کلیک کنید تا سورس و مدیوم را مشاهده کنید. (مشابه عکس اول)
در اینجا کدهای ردیابی سفارشی را راه اندازی و اجرا کنید. در عرض چند هفته به معیارهای مناسبی از بازده لینکهایتان میرسید.
در نهایت . . .
برای کسب اطلاعات تحلیلی در مورد بازده لینکهای قرار گرفته در شبکههای اجتماعی و سایر فضای آنلاین میتوانید از کدهای UTM در انتهای لینک استفاده کنید. گوگل آنالیتیکس با این روش اطلاعات مطلوبی در مورد ترافیک سایت حاصل از لینک مدنظر را در اختیارتان قرار میدهد. با این روش از بازده کمپینهای تبلیغاتی در فضای آنلاین مطلع شده و با بهبود شکافهای تبلیغاتی، ترافیک سایت را افزایش خواهید داد. لطفاً نظرات خودتان در مورد کدهای UTM را با تیم کارلنسر در میان بگذارید.
مطلب پیشنهادی: روش ساخت بک لینک
منبع
https://blog.hubspot.com/marketing/what-are-utm-tracking-codes-ht
یک دیدگاه
-
09 مرداد 1399
آموزنده و مفید بود
دیدگاه شما