خرده فروشی چیست؟
هزاران سال است که انسان برای به دست آوردن نیازهای خودش محصولاتی را از سایرین تهیه میکند. در واقع تهیه کردن این محصولات اول به صورت معامله کالا به کالا بوده است، بعد از مدتی نیز یاد گرفتند تا به وسیله یک ارز مانند سکه، محصولات مورد نیاز خودشان را تهیه کنند. خرده فروشی نوعی از فروش بوده که بالای ۲۰۰۰ سال است بین افراد در جامعههای مختلف انجام میشده است. در واقع به وسیله خرده فروشی، آخرین حلقه زنجیره عرضه یک محصول به افراد تکمیل میشود. در این محتوا قصد داریم تا شما را با خرده فروشی آشنا کنیم که سالهاست بین جوامع بشری در جریان است و با شناخت دقیق آن میتوانید، دیدگاه دقیقتری به فروش محصولات داشته باشید.
خرده فروشی چیست؟
خردهفروشی یا Retail به فرآیند فروش کالا یا خدمات به مشتریان نهایی برای مصرف شخصی یا خانگی گفته میشود. در این نوع فروش، کالاها به صورت مستقیم و در مقادیر کم به مصرفکننده عرضه میشوند، برخلاف عمدهفروشی که کالاها را در مقادیر زیاد به کسبوکارها یا واسطهها میفروشد. فروشگاههای خردهفروشی میتوانند به اشکال مختلفی مانند فروشگاههای زنجیرهای، فروشگاههای محلی، سوپرمارکتها، فروشگاههای آنلاین، یا حتی فروشندگان خیابانی باشند.
هدف اصلی خردهفروشی تأمین نیازهای مشتریان و ایجاد تجربه خرید مطلوب برای آنهاست. به عنوان مثال، خرید یک بشقاب یا صافی از یک فروشگاه لوازم آشپزخانه، خردهفروشی محسوب میشود. نکته مهم دیگری که باید به آن برای خرده فروشی توجه داشت، این است که در خرده فروشی چیزی به نام تغییر محصول وجود ندارد. در واقع خرده فروش سعی نمیکند محصول خاصی را ارائه دهد، بلکه تمام تلاش خودش را میکند تا محصولاتی که تهیه کرده است را به افراد بیشتری بفروشد.
برای اینکه بهتر درک کنید، فروشندهای که کالای خودش را از فرد یا افراد دیگری تهیه میکند و آنها را در مغازه خودش به فروش میرساند، یک خرده فروش محسوب میشود. به طور معمول افراد محصولات مورد نیاز خودشان را از خرده فروشیها تهیه میکنند. خرده فروشیها همچنین بخش مهمی از اقتصاد جهانی و اقتصاد کلان را تأمین میکنند. بر اساس آمار جهانی که وجود دارد، حجم خرده فروشی تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۶ هزار میلیارد دلار بوده است.
در سالهای اخیر میزان خرده فروشی افزایش چشمگیر بیشتری هم داشته است، دلیل آن هم این است که سطح رفاه مردم و دسترسی مردم به انواع کالاها تا حد زیادی افزایش پیدا کرده است. برای مثال شاید ۱۰۰ سال پیش داشتن یک ماشین صرفاً برای افراد ثروتمند امکانپذیر بود، اما در حال حاضر در اکثریت دنیا دسترسی مردم به ماشین بسیار ساده است. نکته بعدی این است که دسترسی برای خرید مردم هم بسیار راحتتر شده است. شما امروز میتوانید انواع کالاهای مورد نیاز خودتان را به صورت آنلاین تهیه کنید.
نکته بعدی موضوع بازاریابی کردن کالاها میباشد. امروزه اکثریت افراد تایم زیادی از روز خودشان را در فضای مجازی سپری میکنند. در این فضا خیلی از خرده فروشیها مشغول به کار شدند، و شما تایم زیادی را با دیدن محصولاتی که آنها میفروشند سپری میکنید. دیدن تعداد زیادی محصول حتی اگر از وجود آن بیاطلاع بوده باشید باعث میشود، تا برای خرید آن محصول رغبت پیدا کنید. همین چند نکته به ما نشان میدهد که در چند سال اخیر میزان فروش آنلاین خرده فروشیها تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کرده است. بنابراین دیجیتال مارکتینگ بسیار اهمیت مهمی دارد.
مطلب پیشنهادی:پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
تفاوت خرده فروشی با عمده فروشی چیست؟
در لغت شاید بتوان فهمید که تفاوت این دو نوع فروش در چیست، اما بیشتر از اینکه مربوط به لغت شود روند کاری آنها بسیار متفاوت میباشد. در واقع در این قسمت سعی میکنیم تا تفاوت عمده فروشی با خرده فروشی را برای شما با زبان ساده بیان کنیم. خرده فروشی در واقع روشی است که در آن فروشنده، محصولی را به صورت تک و یا نهایت چند عدد به مشتری با قیمت نهایی بالا به فروش میرساند. در واقع مشتری که در اینجا مردم عادی هستند محصولات را به بالاترین قیمت تهیه میکنند. منظور این است که اول باید تولیدکننده سود ببرد، سپس عمده فروش و در نهایت خرده فروش برای همین بعد از سه واسطه و یا حتی در مواردی بیشتر کالا به دست آنها میرسد. برای همین محصولی که تهیه میکنند بالاترین قیمت ممکن را دارد.
اما در عمده فروشی، یک واسطه کمتر است و قیمتی که محصولات فروخته میشود کمتر از خرده فروشی است. عمده فروشان محصولات خودشان را به صورت عمده به خرده فروشان میفروشند. از آنجایی که تعداد زیادی محصول میفروشند، برای آنها فروش محصولات به صرفه خواهد بود. از سمت دیگر مردم هم مشتری آنها نیستند و مشتری اصلی آنها خرده فروشان میشوند. به طور کلی برندسازی عمده فروشی کار متفاوتی با خرده فروشی است و کاملاً بازار مخصوص به خودش را دارد. به طور کلی اگر قرار باشد به صورت سطحی متوجه تفاوت نوع فروش این محصولات شویم میتوان گفت خرده فروشی یعنی فروش کالا به میزان کم به مردم با قیمت بالا و عمده فروشی یعنی فروش حجم بالایی از کالا به خرده فروشان با قیمت کمتر، هر دوی آنها برای چرخاندن اقتصاد نیاز هستند. و بر روی رشد اقتصادی تاثیر زیادی دارند.
اصول خرده فروشی چیست؟
از آنجایی که در خرده فروشی، مشتری، مردم محسوب میشوند، بایستی سعی کرد تا با روشی دقیق مردم را به خرید کالاها علاقهمند کرد. در واقع برای یک خرده فروشی بازاریابی و البته چیدن یک استراتژی قوی بسیار مهم است. هرچقدر مردم بیشتری با محصول یک خرده فروش آشنا شوند و از کیفیت آن راضیتر باشند، افزایش سود خرده فروش نیز بیشتر خواهد شد. در این قسمت سعی داریم تا بخشی از مهمترین اصول خرده فروشی را برای شما معرفی کنیم. با استفاده از این اصول ساده احتمالاً میتوانید خرده فروش بهتری باشید و مردم را به خرید کالا از سمت فروشگاهتان راغبتر کنید.
1) درک نیازهای مشتریان
یکی از مهمترین اصول خرده فروشی این است که شما نیاز مشتری را درک کنید. در واقع این نیازها براساس نوع کالایی که به فروش میرساند، متفاوت میباشد. برای مثال فرض کنید که شما یک فروشگاه ظروف و کریستال دارید، شما باید طرحهایی را داخل مغازه خودتان موجود کنید که متناسب با علایق و نیازهای مشتری شماست. همچنین باید محصول شما با توجه به علایق منطقهای که در آن حضور دارید باشد. برای مثال اگر کسب و کار فیزیکی در گرگان دارید، بایستی ظروفهایی را موجود کنید که برای مردم آن منطقه جذابتر است. کاملاً محصولاتی که تهیه میکنند ممکن است متفاوت با شهری مثل تهران باشد، پس به همه این موارد باید توجه لازم را داشته باشید.
در نهایت درک کردن درست مشتریان باعث میشود تا شما بتوانید محصولات خودتان را به مشتریهای بیشتری بفروشید و البته که درک درست باعث برندسازی مناسب کسب و کار شما هم خواهد شد. پس اصل اول خرده فروشی را فراموش نکنید و همیشه به فکر نیازهای مشتریان خودتان باشید.
2) انتخاب مکان مناسب
انتخاب مکان مناسب بسیار اصل مهمی برای یک خرده فروشی است. شاید با خودتان فکر کنید که مکان مناسب منظور یک جای فیزیکی است و در کسب و کارهای آنلاین و خرده فروشیهای اینترنتی این موضوع اهمیت ندارد. این طرز فکر به هیچ عنوان درست نیست در کسب و کارهای آنلاین هم مکان اهمیت زیادی دارد! منظور این است که شما باید بفهمید مخاطبین شما بیشتر از چه طریق محصولات آنلاین تهیه میکنند. در واقع از کدام پلتفرم استفاده میکنند؟ اینستاگرام، سایت، لینکدین، تلگرام یا…؟ تمرکز اصلی خودتان را بر روی آن پلتفرم بگذارید.
در مورد انتخاب مکان مناسب برای خرده فروشیهایی که حالت فیزیکی دارند هم که تکلیف مشخص است. شما باید سعی کنید جایی پر رفت و آمد را انتخاب کنید. همچنین اگر شما خرده فروشی هستید که محصولات شما به طور کلی لاکچری محسوب میشوند و گران قیمت میباشند نبایستی در مناطق متوسط شهر مکانی را تهیه کنید. بایستی به مواردی مثل طراحی مکان، دسترسی آسانتر به آن و … هم فکر کنید. همه این موارد را باید در نظر بگیرید تا بتوانید یک خرده فروشی موفق را برای خودتان بسازید.
3) قیمتگذاری مناسب
یک مورد مهم دیگر در اصول خرده فروشی، روش قیمتگذاری مناسب است. شما بایستی با توجه به بودجه مردم شهر و یا منطقهای که داخل آن کار میکنید بر روی محصول خودتان قیمتگذاری کنید. شاید با خودتان بگویید که وقتی قیمت یک محصول همه جا یکی است، من چرا باید محصول خودم را با یک قیمت کمتر و سود کمتری بفروشم؟ جواب این است: شاید در نگاه اول سود کمتری کسب کنید، اما وقتی قیمت کالای شما متناسب با بودجه مردم منطقه باشد، آنها برای خرید ترجیح میدهند همیشه به سراغ شما بیایند.
این باعث میشود تا شما محصولات بیشتری بفروشید و از عمده فروش کالای بیشتری تهیه کنید و در نهایت عمده فروش هم به شما تخفیف بیشتری خواهد داد. همه اینها باعث میشود که شما نه تنها سودتان کمتر نشود حتی ممکن است سود شما بیشتر از سایرین هم باشد. پس قیمتگذاری خودتان را باید بر اساس منطقهای که در آن هستید تغییر دهید. نکته بعدی اینکه اگر هم جایی خرده فروشی انجام میدهید که وضعیت مالی مناسبی دارند، نباید گرانفروشی کنید. باور کنید که حتی ثروتمندترین افراد دنیا هم دوست دارند کالاهای خودشان را با قیمت معقولتری تهیه کنند.
مطلب پیشنهادی: آیا مشاغل خانگی نیاز به مجوز دارند؟
4) بازاریابی و تبلیغات مؤثر
در خرده فروشی، بازاریابی و تبلیغات بسیار تأثیرگذار است. شاید برای عمده فروشان این مورد اهمیت زیادی نداشته باشد و یا اینکه تبلیغات آنها به صورت B2B باشد و خودشان را صرفاً برای خرده فروشان معرفی کنند. ولی یک خرده فروش بایستی خودش را به مردم یک شهر و یا منطقه به بهترین شکل ممکن معرفی کند. در فضای مجازی حتی بازاریابی باید قویتر باشد، چرا که مشتریان شما هر کسی در هر جای ایران میتواند باشد. راههای زیادی برای بازاریابی وجود دارد، اما مهمترین راهی که برای شما وجود دارد بازاریابی در فضای مجازی است.
اگر شما یک بیلبورد را از شهرداری تهیه کنید بایستی بابت آن مبلغ بسیار زیادی را بپردازید و در آخر هم شاید نتیجه لازم را دریافت نکنید. با این حال کافی در فضای مجازی و یا سایت وقت بگذارید خواهید دید که افراد سادهتر با شما ارتباط خواهند گرفت و شانس فروش خودتان را هم افزایش خواهید داد. به جز دیجیتال مارکتینگ شما میتوانید از شیوههای دیگر مثل بازاریابی چریکی، بازاریابی چابک، نورومارکتینگ و … هم برای جذب بیشتر مشتریان خرده فروشی خودتان استفاده کنید.
5) ایجاد تجربه خرید مؤثر
شما میتوانید خرده فروشی باشید که فقط یکبار محصول خودش را به شخصی میفروشد، میتوانید خرده فروشی باشید که مشتریان خودش را معتاد به محصولاتش میکند. بخشی از این اعتیاد میتواند به دلیل جنس و قیمت خوب شما باشد. با این حال مهمترین علت اعتیاد رفتار پرسنل خرده فروشی با مشتریان است. فرض کنید وارد یک فروشگاه شدید اگر در رو به رو شدن با پرسنل رفتار بد آنها شما را آزار دهد مطمئن باشید نه تنها دیگر به آنجا سر نخواهید زد، حتی اگر از محصولی هم خوشتان آمده باشد آن را از آنجا تهیه نخواهید کرد.
همیشه سعی کنید در خرده فروشی خودتان، تجربه خرید مؤثر را برای مشتریانی که دارید رقم بزنید. با آنها دوست شوید تخفیفهای ویژهای به مشتریانی همیشگی خودتان اعطا کنید. اگر هوای مشتریان خودتان را داشته باشید مطمئن باشید آنها هم هوای شما را خواهند داشت. مشتریان خودتان را در نهایت به کالاهایی که میفروشید معتاد خواهید کرد به شکلی که همیشه از شما خرید خواهند کرد. با رعایت کردن این ۵ اصل میتوانید یک خرده فروشی موفقی را برای خودتان بسازید. یک خرده فروشی که سود ده خواهد بود و هر روز بزرگتر از روز قبل میشود.
زنجیره تأمین خرده فروشی چگونه کار میکند؟
در این قسمت تلاش میکنیم تا شما را با تمامی زنجیره فروش آشنا کنیم. بایستی بدانید که خرده فروشی آخرین خط این زنجیره است و البته میتوان آن را به اندازه اولین مهره زنجیره یعنی تولید مهم دانست. اگر خرده فروشی مؤثر نباشد و یا اینکه به درستی انجام نشود، کالاهای تولید شده به دست مردم نخواهید رسید. این مورد میتواند باعث پیشروی کُند یک جامعه در امور بسیار مختلفی شود.
1) تولیدکننده
اولین حلقه در زنجیره فروش کالا و خرده فروشی تولیدکننده است. در واقع تولیدکننده کسی است که کالا را با تکنولوژی، نیروی کار و یا خلاقیت میسازد. اگر تولیدکنندهای وجود نداشته باشد طبیعتا کالایی هم ساخته نخواهد شد. برای همین میتوان گفت مهمترین حلقه زنجیره تولیدکننده است.
2) واردکنندهها
حلقه دوم میتواند وجود داشته باشد، البته در مواردی هم میتواند وجود نداشته باشد! در واقع واردکنندهها در صورتی که تکنولوژی و یا نیروی کار تولیدکننده در داخل کشور وجود نداشته باشد، دست به کار میشوند. کار واردکنندهها به این صورت است که محصول را از تولیدکنندهای خارجی تهیه میکنند و آن را به عمده فروشان میفروشند. در مواردی حتی ممکن است خود واردکننده نیز نقش حلقه سوم یعنی عمده فروش را نیز بازی کند. بنابراین وجود این حلقه اجباری نیست و براساس شرایط میتواند وجود نداشته باشد.
مطلب پیشنهادی: سیستم پخ مویرگی چیست؟
3) عمده فروشان
حلقه سوم زنجیره خرده فروشی، عمده فروشان هستند. به طور کلی با نحوه عملکرد و تفاوتهای آنها آشنا شدیم. کار عمده فروشان این است که محصولات را در تناژ بالا به خرده فروشان میفروشند.
4) خرده فروشان
خرده فروشان آخرین حلقه زنجیره فروش هستند با این حال آخرین حلقه زنجیره تأمین کالا نیستند. خرده فروش وظیفه دارد تا محصول تهیه شده از عمده فروشان را در اختیار مردم قرار دهد و آن را به مردم بفروشد.
5) مصرفکنندگان
آخرین حلقه زنجیره تأمین کالا مربوط به مصرفکنندگان میشود. در واقع اگر مصرفکنندهای برای یک کالا وجود نداشته باشد، فروش آن نیز غیرممکن است. مصرفکنندگان حلقهای هستند که برای همه ۴ حلقه قبلی سود ایجاد میکنند. یک مصرفکننده، اما نیز نیست حتماً فرد باشد و میتواند یک سازمان و نهاد دولتی باشد. پس حضور کاربری که محصول را تهیه کند نیز اهمیت بسیار بالایی دارد.
انواع خرده فروشیها چگونه کار میکنند؟
تا به اینجا با قسمتهای زیادی از خرده فروشی آشنا شدید. در ادامه، اما قصد داریم تا شما را با انواع خرده فروشیها آشنا کنیم. قرار است بدانیم که هر کدام از آنها چه ویژگیهایی دارند و اصلاً چه چیزی باعث ایجاد این تفاوت شده است.
خرده فروش فروشگاهی
خرده فروشی فروشگاهی را میتوان بزرگترین نوع خرده فروشی دانست. در این نوع خرده فروشی افراد کالاهای خودشان را به صورتی حضوری و فیزیکی تهیه میکنند. برای اینکار وارد یک فروشگاه میشوند و جنس مد نظرشان را خریداری میکنند. خرده فروشی فروشگاهی در سالهای آینده احتمالاً آرام آرام تا حد زیادی حذف خواهد شد. با این حال فعلا و احتمالاً تا یک ده آینده سودآورترین نوع خرده فروشی است. برای مثال سوپر مارکتها، لباس فروشیها و… از جمله خرده فروشان فروشگاهی هستند.
خرده فروش غیر فروشگاهی
هر نوع فروشی که خارج از فضای فروشگاه به صورت اتوماتیک انجام شود را خرده فروشی غیر فروشگاهی میگویند. برای مثال دستگاههای فروش خودکار نوشیدنیها که با سکه یا پول نقد کار میکنند از جمله خرده فروشهای غیر فروشگاهی هستند.
خرده فروش شرکتی
این نوع خرده فروشی در دامنه بسیار بزرگتری از خرده فروشی فروشگاهی انجام میشود. برای مثالها هایپرمارکتها و یا سوپرمارکتهایی که چندین شعبه دارند را میتوان خرده فروش شرکتی دانست. نکته بعدی این است که گاهی اوقات ممکن است در این نوع خرده فروشی فرنچایز محصولات مختلف به شرکتهای مختلفی داده شود. برای مثال یک بوتیک که صرفاً محصولات یک برند خاص را به فروش میرساند. این نوع فروشگاهها نیز جزء خرده فروشان شرکتی هستند.
مطلب پیشنهادی: اتوماسیون بازاریابی چیست؟
خرده فروش استارتاپی
این نوع خرده فروشان را میتوان تا حدی جزء خرده فروشان اینترنتی دانست، با این حال تفاوتهایی نیز دارند. خرده فروشان استارتاپی محصولات را در قالب یک پلتفرم مخصوص به فروش میرسانند. آنها محصول را میفروشانند و سپس محصول را به صورت فیزیکی به مصرفکنندگان ارسال میکنند. از جمله خرده فروشان استارتاپ میتوان اسنپ فود، اکالا و … نام برد.
خرده فروش اینترنتی
این نوع خرده فروشان در قالب وب سایت کار خودشان را انجام میدهند. برای این کار میتوانند از سایتهایی مثل علی بابا، علی اکسپرس، آمازون یا نمونه داخلی دیجیکالا استفاده کنند. روش به این صورت است که محصول خودشان را در این سایتها قرار میدهند و بعد از فروش رفتن آن را برای مصرفکننده ارسال میکنند. نکته مثبت این است که برای فروش محصول خودشان نیاز به هزینه زیاد اجاره مغازه نخواهند داشت.
خرده فروش خدماتی
در این نوع خرده فروشی خدمات بفروش میرسند. این کار میتواند به صورت آنلاین و یا آفلاین انجام شود. در واقع خرده فروش یک خدمت به خصوص را به مصرفکنندگان ارائه میکند، بابت آن هم پول دریافت میکند. برای مثال خرید اشتراک نرمافزارهای مختلف نوعی خرده فروشی خدماتی میباشد.
هر کدام از این نوع خرده فروشیها برای یک کالای بخصوص میتواند مناسب باشد. در مواردی حتی خرده فروشان برای دریافت سود بیشتر از چندین روش خرده فروشی مختلف استفاده میکنند. چیزی که در همه آنها مشترک، فروش محصول به مصرفکننده است. بنابراین شما به عنوان خرده فروش باید نوعی از خرده فروشی را انتخاب کنید که حس میکنید مصرفکننده شما در آن فضا حس بهتری دارد و احتمالاً کالای بیشتری را هم از شما تهیه خواهد کرد. حالا که با انواع خرده فروشی هم آشنا شدید، وقت آن رسیده ریزتر شویم و بیشتر در مورد جزئیات خرده فروشی با شما صحبت کنیم.
شاخص خرده فروشی چیست؟
شاخص خرده فروشی به ما نشان میدهد که که حجم خرده فروشی به طور کل و یا برای یک محصول خاص در یک بازه زمانی چه میزان تغییر کرده است. با استفاده از این شاخص میتوان برنامهریزیهای اقتصادی برای یک کشور، منطقه و یا محصول خاص انجام داد. همچنین قیمت این محصول براساس عوامل فصلی نیز اگر تغییر کرده باشد در شاخص اندازهگیری خواهند شد. در کل از شاخص خرده فروشی اقتصاددانان و دولتمردان استفاده بسیار زیادی میکنند و با استفاده از آن میتوانند استراتژی بازاریابی نسبتاً درستی برای کالاهای مختلف تعیین کنند.
خرده فروشیهای بزرگ جهان
خرده فروشیهای بزرگ جهان به طور کلی سیستم مشخصی دارند که باعث میشود فروش آنها در سطح جهانی گسترده شود. این شرکتها میتوانند دارای برندهای مختلفی باشند و محصولات مختلفی را نیز به فروش برسانند. نکته بعدی این است که حتماً در جاهای مختلف جهان شعب مختلفی برای خودشان دارند. این شرکتها میتوانند بر روی اقتصاد بخش بزرگی از جهان تأثیرگذار باشند. در ادامه چندتا از مهمترین خرده فروشیهای بزرگ جهان را برای شما نام خواهیم برد.
- والمارت: بدون شک این خرده فروشی بزرگترین خرده فروشی در سراسر جهان میباشد. والمارت با درآمد ۵۱۷ میلیارد دلاری و حضور در ۲۷ کشور مختلف و داشتن بیش از ۱۱ هزار شعبه بدون شک بزرگترین خرده فروشی جهان است. در واقع والمارت انواع مختلفی از محصولات را از لوازم خانگی، کالاهای سوپرمارکتی، الکترونیکی، پوشاک و … را در خودش جای داده است.
- آمازون: همانطور که گفتیم خرده فروشیهای الکترونیکی بخش بسیار مهمی از انواع خرده فروشیها در خودش جای داده است. آمازون یکی از این خرده فروشیهای الکترونیکی است که دارای ۲۱۳ میلیارد دلار درآمد جهانی است. آمازون در حال حاضر نیم میلیون کارمند دارد و شما در سراسر دنیا میتوانید، محصولات خودتان را از این طریق خریداری کنید.
- گروه شوارتز: گروه شوارتز با درآمد ۱۲۴ میلیارد دلار و حضور در ۳۳ کشور مختلف یکی از مهمترین خرده فروشیهای جهان میباشد. در گروه شوارتز دو برند مختلف لیدل و کافلند حضور دارند که کالایهای بسیار مصرفی را ارائه میدهند.
این چندتا مثال به ما به خوبی نشان میدهد که خرده فروشیها تا چه اندازهای میتوانند بزرگ شوند و چقدر برای صاحبین خودشان پولساز شوند. بنابراین نباید فکر کنید که اگر حرف از خرده فروشی میزنیم، این به معنای آن است که قرار است یک سوپرمارکت ساده و با سوددهی کم داشته باشید.
مطلب پیشنهادی: چگونه فروش را بالا ببریم؟
کلام آخر
خرده فروشی نوعی از فروش است که در آن فروشنده محصول خودش را به تعداد کم به مصرفکنندگان میفروشند. خرده فروشی آخرین حلقه تأمین زنجیره کالا میشود. به طور کلی در خرده فروشی باید به یک سری موارد توجه ویژهای داشت. برای مثال قیمتگذاری، تهیه مکان صحیح و … همگی بر روی سوددهی خرده فروشان تأثیرگذار خواهند بود. در این محتوا سعی کردیم اصول خرده فروشی، تفاوت آن با عمده فروشی و هر آنچیزی که شما باید در مورد خرده فروشی بدانید را در این محتوا بیان کردیم. امیدواریم این محتوا به شما کمک کرده باشد تا با خرده فروشی بیشتر از قبل آشنا شده باشید.