از کجا بفهمیم چه شغلی مناسب ماست؟
تا به حال به این مورد فکر کردهاید که چه شغلی مناسب شماست؟ چگونه میتوانید شغلی را که با مهارتهای شما همخوانی دارد را انتخاب کنید؟ استعداد شما برای چه شاخههای شغلی است؟ قرار است در این محتوا سعی کنیم به جواب این سؤالات برسیم. در این محتوا قرار است با یکسری از تحقیقات علمی و همچنین تجربههای مختلف افراد به جواب این سؤالات بسیار مهم برسیم. اگر دوست دارید در آینده شغلی را پیدا کنید که متناسب با ارزشهای شماست و همچنین در راستای رسالت زندگی خودتان باشد، بایستی بدانید که اصلاً چه شغلی مناسب شماست.
در راستای فهمیدن این موارد شما بایستی یکسری دانشها را در خودتان ارتقا دهید، برای مثال بایستی سعی کنید به خودآگاهی بیشتری برسید. همچنین باید یک سری تستهای مربوط به شخصیتشناسی را هم انجام بدید که مهمترین آنها را برای شما در این محتوا معرفی خواهیم کرد. این محتوا به شما در انتخاب شغل و پیدا کردن مسیر شغلی مناسب کمک می کند.
چگونه شغل مناسب خودمان را انتخاب کنیم؟
این سؤال بسیار کلی است اینکه چگونه میتوانید شغل مناسب خودتان را پیدا کنید، اصلاً سؤال درستی نیست. اول باید از خودتان بپرسید که هدف شما از پیدا کردن یک شغل چیست؟ آدمی هستید که صرفاً به درآمد فکر میکنید؟ یا برایتان چیزهای دیگری مثل ارزش آفرینی هم مهم است؟ برای مثال خود من که در حال نوشتن این محتوا هستم بیشتر از درآمد، دوست دارم برای یک گروه خاصی کارآفرینی کنم. اینطور نیست که دوست نداشته باشد درآمد کسب کنم، اما اولویت من این است که برای سایرین کار ایجاد کنم. پس برای من شغلی مثل جراح قلب شدن مناسب نیست. دلیلش هم مشخص است، در این شغل صرفاً میتوانید پول زیادی به دست بیاورید، اما قرار نیست کسی را مشغول به کار کنید، مگر اینکه خودتان یک بیمارستان و یا کلینیک بسازید.
توجه داشتن به این موارد و همچنین درک بیشتر از علایقی که دارید، باعث میشود تا بتوانید رسالت خودتان را پیدا کنید. هرچقدر آگاهی شما از رسالتی که دارید بیشتر شود به احتمال زیاد میتوانید، مسیر شغلی دقیقتری برای خودتان انتخاب کنید. مورد دیگری که باید به آن دقت داشته باشید، این است که برای مسیری که دوست دارید بایستی مهارتهای مناسبی را کسب کنید. برای مثال اگر مثل من دوست دارید کارآفرینی کنید، بایستی به اصول مدیریت آگاه باشید. اگر دوست دارید درآمد شخصی خودتان را افزایش دهید بایستی بیشتر بر روی مهارتهای فردی تمرکز کنید. اینکه چه چیزی میخواهید باشید را خودتان انتخاب میکنید، اما اینکه مهارتهای نرم و شخصی خودتان را در این زمینه ارتقا دهید نشان دهنده این است که که برای تبدیل شدن به رویای خودتان قدم برمیدارید. در ادامه برای شما نکات بسیار مهمی را توضیح خواهیم داد که با استفاده از آنها میتوانید، سادهتر متوجه بشوید که شغل مورد علاقه خودتان چیست.
مطلب پیشنهادی: اولین شغل آدمهای معروف در دنیا چه بود؟
خودشناسی
مهمترین مهارتی که برای پیدا کردن شغل مورد علاقه خودتان میتوانید، از آن استفاده کنید خودشناسی است. هرچقدر بیشتر خودشناسی را در خودتان ارتقا دهید به احتمال زیاد میتوانید، از آینده مد نظرتان بیشتر آگاه شوید. هر چقدر آگاهی شما در مورد آینده بیشتر شود به احتمال زیاد میتوانید، شغل بهتری را برای خودتان نیز پیدا کنید. اگر نمیدانید چگونه بایستی به خودشناسی بیشتری برسید، چندتا از کارهایی که به شما در این کار کمککننده است را مثال میزنیم.
- زمانی را برای وقت گذاشتن با خودتان همیشه کنار بگذارید. سعی کنید در این زمان به مهارتهایی که دارید و علایقی که دوست دارید فکر کنید.
- سعی کنید کارهای مختلفی را امتحان کنید، برای مثال مهارتهای مختلفی را بیاموزید و سعی کنید. با این کار متوجه میشوید که به چه کارهایی علاقهمند هستید. برای مثال اگر آشپزی برای شما کسلکننده باشد به احتمال زیاد قرار نیست آشپز خوبی هم شوید.
- به محیطهایی که حس بهتری دارید توجه داشته باشید، دوست دارید در چه محیطی کار کنید؟ علاقهمند هستید در محیط شلوغ کار کنید یا خلوت؟ فرد درون گرایی هستید و یا یک فرد برونگرا؟ از حرف زدن با افراد زیاد لذت میبرید؟ یا این کار صرفاً باعث میشود تا حواس شما از کار کردن پرت شود؟ بایستی از این گونه سؤالات از خودتان بپرسید.
به استعدادهای خودتان توجه کنید
توجه کردن به استعدادها بسیار مهم است. اگر شما فردی هستید که دیدگاه هنری به موارد مختلف دارد، قطعاً کارهایی که در آن شمع هنری شما ارضا نمیشود، مناسب نخواهد بود. برای مثال شما میتوانید یک معمار، نقاش، کارگردان و یا موزیسین شوید. شما باید تلاش کنید تا استعدادهای خودتان را بهتر بشناسید. خیلیها فکر میکنند که یک فرد صرفاً برای یک کار به خصوص استعداد دارد، اما اصلاً این گونه نیست. شما میتوانید برای کارهای مختلفی استعداد داشته باشید، برای مثال میتوانید هم فوتبالیست خوبی شوید و هم یک بازیگر عالی نمونه آن را هم در سراسر جهان دیدهایم.
اگر نمیدانید در چه زمینهای استعداد دارید کافی است به کارهایی که روزانه انجام میدهید و دیدگاهی که به مسائل زندگی خودتان دارید بیشتر دقت کنید. برای مثال نسبت به اخبار جنگ دیدگاه منطقی دارید یا اینکه به شکل احساسی به آن توجه میکنید؟ یا وقتی یک فیلم میبینید سعی میکنید به نماها و نورپردازی توجه کنید و یا اینکه به سرگرمی فیلم توجه دارید؟ همه اینها میتواند به شما کمک کند تا متوجه استعدادها و علایق خودتان شوید. استعدادهای شما در انتخاب شغل آینده شما بسیار تأثیرگذار خواهند بود، با این حال تنها چیزی نیست که باید به آن توجه کنید.
شغلهای مورد علاقهتان را لیست کنید
یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام بدید، این است که شغلهای مورد علاقه خودتان را لیست کنید. بنویسید که چه شغلهایی را دوست دارید انجام دهید؟ هر شغلی که از گذشته تا کنون را دوست داشتید بنویسید. حالا که نوشتهاید بر اساس دیدگاه خودتان اولویتبندی کنید. برای اینکه راحتتر این کار را انجام دهید، میتوانید مزایا و معایب هر یک را بنویسید و سپس آنها را لیست کنید. برای مثال اگر به نقاشی علاقه دارید میزان علاقه، تجربه خودتان در آن، درآمد این کار، پرستیژ در میان مردم و هر نکته دیگهای که برایتان مهم است را مشخص کنید.
با این کار میتوانید با یک دید درستتری شغلهای آینده خودتان را انتخاب کنید. این دید شامل احساسات و منطق میشود و میتواند تا حدی برآورد مناسبی برای آینده هم باشد. این کار را انجام دهید و قطعاً خواهید دید که چقدر برای شما انتخاب شغل آینده سادهتر میشود و اضطرابی که در این زمینه دارید را کاهش خواهد داد. با این حال توجه داشته باشید که وقتی شغلهای مورد نظرتان را انتخاب کردید، حتماً در مورد ۵ تای اول را تحقیقات کاملی انجام دهید. با افرادی که در این رشتهها تحصیل کردهاند و یا کار کردند صحبت کنید. گاهی مواقع دیدگاه آدمها نسبت به یک شغل بسیار متفاوت با واقعیت آن میباشد.
این سؤالات را از خودتان بپرسید
- چه مهارتهای مهمی دارم؟
- در چه زمینههایی تا به کنون کار کردن؟
- در سر چه کلاسهایی حس بهتری داشتم؟
- دیگران در مورد کدام مهارتهای شما صحبت میکنند؟
- جامعه به چه مهارتهایی بیشتر نیاز دارد؟
- آیا مسیر شغلی سخت هم باشد باز آن را ادامه میدهید؟
- درون گرا هستید و یا برونگرا؟
- نقاط قوت شما چیست؟ کدامها را بیشتر دوست دارید پرورش دهید؟
مهارتهای خودتان را افزایش دهید
مهارتهای خودتان را اول بشناسید و بعد از آن متناسب با فضای کاری که دوست دارید آنها را پرورش دهید. برای مثال اگر دوست دارید کارآفرین شوید بایستی حتماً مهارت مدیریت را در خودتان افزایش دهید. اگر دوست دارید در حوزه بازاریابی کار کنید، بایستی حتماً به انواع بازاریابی مثل بازاریابی چریکی، نورومارکتینگ و سایر روشهای مارکتینگ آگاه شوید. اگر دوست دارید بازیگر شوید بایستی حتماً بر روی نحوه صحبت کردن و گفتگوهای خودتان کار کنید. همه افراد موفقی که میبینید صرفاً به دلیل استعدادی که داشتند موفق نشدند. همه این افراد استعداد خودشان را شناختند و سپس شروع کردند، استعدادهای خودشان را افزایش دادند. بدون تلاش نباید منتظر یک اتفاق خارق العاده باشید. اگر هم وارد شغل مورد علاقه خودتان شوید صرفاً تبدیل به یک کارمند یا یک فرد معمولی میشوید.
مطلب پیشنهادی: 12 شغل خانگی برای معلولین
ترسی از پریدن شاخهها نداشته باشید
یکی از اشتباهاتی که اکثر پدر و مادرها دارند، این است که فکر میکنند از یک شاخه به شاخه دیگر پریدن فرزندانشان اشتباه است. اصلاً اینطور نیست شما تا زمانی که کارها و مهارتهای مختلفی را امتحان نکرده باشید، چگونه قرار است استعدادهای خودتان را پیدا کنید. هر چقدر شما کارهای مختلفی را امتحان کنید، هم به خودآگاهی بیشتری میرسید و هم تجربه شما افزایش پیدا خواهد کرد. همه آنها باعث میشود تا در نهایت شغل بهتری با تصمیم دقیقتری برای آینده خودتان بگیرید. همچنین با پریدن از شاخه های مختلف تجربه بیشتری کسب می کنید. در نهایت اعتماد به نفس شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد. خلاصه آنکه هر چه قدیمیها گفتند ممکن است در مواردی مثل این مورد درست نباشد.
بازار کارتان را خوب بشناسید
شناختن بازار کار بسیار مهم است، بگذارید یکی از مهمترین تجربههایی که خیلی از افراد داشتن را به شما بگوییم. خیلی از افراد هستند که صرفاً به علاقه توجه میکنند و یک رشته تحصیلی را تا انتها ادامه میدهند، اما زمانی که قرار است وارد بازار کار شوند با یک مشکل بسیار بزرگی روبهرو میشوند. عدم نبود کار، یا اینکه متفاوت بودن درآمد با آنچه که فکر میکردند. همه این موارد بعد از یک سن مشخصی میتواند، باعث صدمههای شدید روحی شود. صدمه دیدن افراد در سنی مثل ۲۵ الی ۳۰ به دلیل کار، بسیار سخت خواهد بود. فرض کنید فردی سالها دانشگاه تحصیل کرده و به سختی رشته خودش را ادامه داده و در نهایت نمیتواند، وارد بازار کار شود و درآمدی که دوست دارد را کسب کند. پس قبل از اینکه شغل نهایی خودتان را انتخاب کنید، حتماً به بازار کاری که میخواهید انتخاب کنید بایستی دقت زیادی داشته باشید. در غیر این صورت بایستی به دنبال شغل دوم باشید و یا اینکه تازه در آن سن کار خودتان را تغییر دهید که کار دشواری است.
مشورت کردن را فراموش نکنید
اول باید کارهایی که بالاتر به آنها اشاره کردیم را انجام دهید و خودتان شغل مد نظرتان را انتخاب کنید با این حال بایستی از دیگران به خصوص افراد آگاه مشورت بگیرید. مشورت گرفتن بسیار مهم است و حتماً بایستی این کار را انجام دهید. ولی باید از فردی که درست است و میتواند به شما آگاهی دقیقتری دهد مشورت بگیرید. قبل از آن، اما حتماً بایستی خودتان با منطقی که دارید تصمیم گرفته باشید. شما میتوانید از مشاورین کسب و کار و یا مشاورهایی که به شما در پیدا کردن استعداد شما کمک میکنند، مشورت بگیرید. اگر آنها هم با نظر شما موافق بودن میتوانید، بدون هیچ گونه نگرانی مسیر شغلی خودتان را از سر بگیرید. اگر ولی در مواردی با شما موافق نبودن بهتر است دوباره خودتان با منطق دقیقتری تصمیم بگیرید. با این حال فراموش نکنید که انتخاب نهایی صرفاً به عهده شماست و فقط شما بایستی شغل و مسیری که در آینده دارید را انتخاب کنید.
صرفاً علاقه کافی نیست
نکتهای که بسیار مهم است اینکه صرفاً علاقه مهم نیست. ما در این محتوا تا حد بسیار زیادی در مورد پیدا کردن استعدادها و همچنین افزایش مهارتها صحبت کردیم. فکر نکنید که صرفاً علاقه و استعداد برای رسیدن به شغل مورد علاقه شما کافی است. اصلاً نباید اینگونه فکر کنید شما بایستی به جز علاقه حتماً به مواردی مثل بازار کار، درآمد و همچنین موقعیت فعلی که دارید توجه کنید. این نکته که موقعیت فعلی شما در روند زندگی آینده شما بسیار تأثیرگذار است را نمیتوانید نادیده بگیرید. اگر موقعیت فعلی شما طوری است که خانواده شما وضعیت اقتصادی مطلوبی ندارد، نباید به سراغ کارهایی بروید که نیاز به سرمایههای اولیه دارند. برای مثال شما نمیتوانید تهیهکننده فیلم شوید، چرا که نیاز به یک سرمایه اولیه نسبتاً زیادی دارد.
مطلب پیشنهادی: چگونه کسب و کار خود را گسترش دهیم؟
مسیر شغلی خودتان را مشخص کنید
ممکن است در مسیر پیدا کردن شغل مورد علاقه خودتان دچار یک دوراهی بزرگ شوید. برای مثال مجبور شوید، بین چند رشته بسیار نزدیک به یکدیگر صرفاً یکی را انتخاب کنید و در آن حوزه وارد کار شوید. برای اینکه بهترین انتخاب ممکن را انجام دهید، بهتر است وارد مسیر شغلی مشخصی شود. برای مثال اگر به حوزه کارآفرینی علاقمند هستید، میتوانید وارد بازار کار استارتاپها، بازاریابی، مدیریت کسب و کار و … شوید. بعد از مدتی متوجه خواهید شد، کدام یکی از مسیرهای شغلی متناسب با کاری است که میخواهید در آینده به آن مشغول شوید. نکته بعدی این است که در مسیر شغلی میتوانید، انواع کارها را نیز امتحان کنید تا در نهایت به کاری که بیشتر دوست دارید مشغول شوید. پس اگر کار مشخصی را پیدا نمیکنید، حداقل در مسیرهای مرتبط با کاری که مد نظرتان هست قدم بردارید، تا در نهایت به شغلی که بیشتر از سایرین به آن علاقمند هستید آگاه شوید.
تستهای پیدا کردن شغل مناسب
در این قسمت قصد داریم، چند تا از مهمترین تستهای مربوط به شخصیتشناسی را که برای پیدا کردن شغل آینده به شما بسیار کمک می کند را معرفی کنیم. دقت داشته باشید که با استفاده از این تستها شما میتوانید، خودشناسی خودتان را تا حد زیادی ارتقا دهید و در نهایت باعث میشود که بتوانید شغلی مناسبتر برای آینده خودتان پیدا کنید.
تست شخصیت MBTI
میتوان گفت اصلیترین و مهمترین تست شخصیتشناسی که خیلی هم به شما برای پیدا کردن شغل آیندتون کمککننده است، تست MBTI میباشد. این تست توسط مؤسسه مایرز برگزار میشود، بنابراین تست رایگانی نیست ولی مشابه آن را میتوانید در انواع سایتها ایرانی و خارجی پیدا کنید. اکثریت این تستها اطلاعات تقریباً دقیقی به شما میدهند، با استفاده از دادهای که این تستها به شما میدهند، چند چیز بسیار مهم برای ما مشخص میشود.
یکی از مهمترین تفسیرهای تست مربوط به برونگرا و یا درونگرا بودن افراد میشود.همچنین در این تست مشخص میشود که هر فرد متنساب برای چه کاری هستند. برای مثال اگر جواب تست شما INTJ باشد، شما مناسب کار کردن به صورت مستقل میباشید، بیشتر دوست دارید به صورت منفرد کار کنید. یا اینکه برای کارهایی مثل مهندسی کامپیوتر، منتقد بودن، نویسندگی بسیار فرد مناسبی خواهید بود. پس حتماً این تست را انجام دهید، چرا که به شما کمک میکند تا حد خیلی زیادی بتوانید مسیر شغلی آینده خودتان را پیدا کنید.
تست هالند
تست هالند برای رغبت سنجی شغلی است. یعنی به شما کمک میکند تا متوجه شوید چقدر برای انجام دادن هر کاری رغبت و علاقه دارید. هر چقدر هم علاقه شما به یک شغل بیشتر باشد طبیعتا آن شغل برای شما مناسبتر خواهد بود. این تست از سال ۱۹۵۸ در خیلی از مراکز دنیا برای پیدا کردن نیرو متناسب با نیاز کاریشون گرفته میشود. همچنین خود افراد هم برای پیدا کردن شغل متناسب با علاقه خودشان میتوانند از آن استفاده کنند.
تست گاردنر
یکی دیگر از تستها که در پیدا کردن شغلهای آینده به شما کمک میکند تست گاردنر میباشد. این تست در سال ۱۹۸۳ طراحی شده و از همان موقع تا به الان به عنوان یک تست مهم در پیدا کردن شغل میباشد. در این تست شما میتوانید، هوش پنهان خودتان را نشان دهید. با این کار شغل آینده خودتان را متناسب با هوش پنهانی خودتان پیدا خواهید کرد. البته این تست صرفاً برای شغل مناسب نیست و در خیلی از سیستمهای آموزش و پرورش نیست از آن استفاده میکنند.
تست مینه سوتا
یکی دیگر از تستهای بسیار کاربردی تست مینه سوتا میباشد که بسیار هم اهمیت دارد. این تست به عنوان تست چند وجهی نیز شناخته میشود. از این تست بسیار معتبر در زمینه روانشناسی برای تشخیص مشکلات و البته ارزیابی سلامت و روان نیز استفاده میشود. از این تست به طور رایج در محیطهای آموزشی و کاری نیز استفاده میشود. این تست بیشتر در زمینه روانشناسی است که متناسب با آن تستها میتوانید خصوصیات خودتان را بیشتر بشناسید. این تست برای روانشناسی کار بسیار مفید خواهد بود.
تست نئو یا big five
تست نئو یکی از مهمترین تستهای خودشناسی است که میتوانید از آن برای تحصیل و انتخاب شغل و یا حتی هم تیمی هم استفاده کنید. در واقع در این تست ۵ تا از مهمترین خصوصیات شما بولد خواهد شد و میتوانید متناسب با آن شغلهایی مرتبط پیدا کنید. ۵ تا خصوصیاتی که بسیار اهمیت دارند و در این تست مشخص میشوند شامل: روان رنجوری، برونگرایی، انعطافپذیری، سازشپذیری و با وجدان بودن میشود. در واقع اگر امتیاز شما در این موارد پایین باشد، شما شخصیت برعکسی دارید برای مثال به جای برونگرا شما شخصیت درونگرایی خواهید داشت. این تست صرفاً برای کار و پیدا کردن شغل نیست و شما میتوانید، از آن در خیلی از کارهای دیگر هم استفاده کنید. برای مثال میتوانید، برای پیدا کردن شریک زندگی، پیدا کردن دوست، ارزیابی منابع انسانی در محیط کار و … استفاده کنید.
اگر شغل مورد علاقهمان را پیدا نکنیم چه خواهد شد؟
اگر شغل مورد علاقه خودتان را پیدا نکنید و صرفاً به دنبال پول بروید شاید در اوایل حس بدی نداشته باشید، اما قطعاً بعد از ۳۰ سالگی و یا حتی بعد تر یک احساس ناراحتی به سراغ شما خواهد آمد. مهم نیست که پولدار باشید یا نه زمانی که حس کنید، دارید کاری را میکنید که برای آن ساخته نشدهاید، اذیت خواهید شد. شما حس میکنید که هیچ سودی به جامعه نمیرسانید، یا فکر میکنید که ارزش کافی برای خودتان خلق نکردهاید. همه این موارد باعث میشوند تا در نهایت یک حس پوچی و آزار دهنده را تجربه کنید. ممکن است این ناراحتی باعث فرسودگی شغلی نیز شود.
چرا از همان اول به دنبال شغلی نمیروید که متناسب با روحیه و البته علایق شخصی شماست؟ پس با انجام این کار میتوانید، خیلی راحت در آینده احساس لذت را تجربه کنید. نکته بعدی این است که وقتی شما کارتان را دوست دارید، در نهایت میتوانید درآمد مناسبی هم کسب کنید. پس سؤال اصلی این است چرا شغل مورد علاقه خودمان را پیدا نکنیم؟
مطلب پیشنهادی: چگونه فریلنسر شویم؟
نتیجهگیری
در این محتوا با شما در مورد روشهایی صحبت کردیم تا بتوانید متناسب با آن شغل مورد علاقه خودتان را پیدا کنید. با استفاده از این روشها شما میتوانید از علایق، استعدادها و خصوصیات خودتان آشنا شوید و در نهایت شغل مورد علاقه خودتان را هم پیدا خواهید کرد. همچنین برای شما یک سری موارد مهم را نیز مشخص کردیم برای مثال اینکه باید خودشناسی خودتان را افزایش دهید. خودشناسی تأثیرگذاری بسیار بالایی بر روی انتخابات آینده شما خواهد گذاشت. ریسکپذیر باشید و از شاخههای مختلف بپرید در واقع شما باید انواع کارهای مختلف را امتحان کنید تا در نهایت با تجربه کافی شغل مورد نظرتان را انتخاب کنید.
نکته بعدی این است که شما بایستی سعی کنید، شغلهایی که دوست دارید را لیست کنید و سپس به آنها بر اساس معیارهای مشخصی که برای خودتان مهم است نمرده بدهید. بعد از آن ۵ تا از شغلهایی که دارای نمرات بالاتری هستند را انتخاب کنید و بین این ۵ شغل مقایسه انجام دهید. در این مقایسه همه موارد مهم را برای مثال ارتباط با تحصیلات، استعدادها و درآمد زایی را حتماً لحاظ کنید. بعد از انجام دادن مقایسههایی که برای شما تعیین کردیم، یک دیدگاه کلی به دست میآورید و احتمالاً مسیر شغلی را متناسب با دیدگاه در پیش خواهید گرفت.
مسیر شغلی دقیقاً به معنای پیدا کردن یک شغل مشخص نیست، بلکه به معنای اینکه یک راه را پیدا خواهید کرد که در آن شغلهایی متناسب با آن راه وجود دارد. برای مثال اگر به بازاریابی علاقمند باشید، ممکن است ده ها شغل مرتبط پیدا کنید باید آنها را تست کنید و در نهایت شغلی که بیشتر دوست دارید را انتخاب کنید. نکته بعدی این است که شما برای راحت پیدا کردن شغل مورد علاقه خودتان میتوانید، از تستهای مختلف شخصیتشناسی و رغبت به کار هم استفاده کنید. این تستها به شما کمک میکند تا بتوانید مسیر شغلی خودتان را خیلی سریعتر پیدا کنید.
ما در این محتوا تمام تلاش خودمان را کردیم تا شما را با تکنیکهایی آشنا کنیم که با استفاده از آن بتوانید شغل مناسب خودتان را راحتتر پیدا کنید. امیدواریم این محتوا به شما کمک کرده باشد تا بتوانید مسیر شغلی خودتان را بسیار سادهتر پیدا کنید. حتماً نظرات خودتان را در این مورد برای ما بنویسید.
دیدگاه شما