احتمالا شما هم هنگام بازدید بسیاری از سایتها مخصوصا فروشگاههای اینترنتی، در قسمت فوتر سایت، با نماد e آبی رنگی (همانند لوگوی مرورگر اینترنت اکسپلورر) روبرو شده اید. به این لوگوی آبی رنگ، اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی میگویند. اگر روی آن کلیک کنید، در صفحه ی باز شده، نام دامنه و تعداد ستاره های آن، صاحب امتیاز آن کسب و کار به همراه اطلاعات تماس و آدرس، تاریخ اعتبار اینماد، سوابق عملكرد كسب و كار (شامل سطوح مغایرت از دستورالعمل، سوابق پاسخگویی به شکایات و سابقه فعالیت / تجربه) و همچنین خدمات و مجوزهای کسب و کار آورده شده است.
داشتن نماد الکترونیکی برای وبسایتها، حس اعتماد و اطمینان بیشتری به کاربران، مخصوصا هنگام استفاده از سایتهای فروشگاه اینترنتی که به درگاه های پرداخت بانکی متصلند میدهد. پیشنهاد میکنیم که پس از طراحی سایت و راه اندازی کسب و کارتان، مخصوصا اگر سایت شما فروشگاهی و یا دارای درگاه پرداخت است، حتما در اسرع وقت برای گرفتن اینماد اقدام کنید.
اینماد چیست؟
نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد)، نماد یا نشانه ای است که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، به کسب و کارهای اینترنتی، با هدف ساماندهی، صلاحیت و احراز هویت آنها داده میشود.
مدت اعتبار اینماد چقدر است؟
مدت اعتبار اینماد در حال حاضر (زمان نگارش این مقاله)، 2 سال است.
تعداد ستاره های اینماد به چه معناست؟
تعداد ستاره های نماد اعتماد الکترونیکی که از 0 (لوگوی خاکستری) تا 5 ستاره است، سطح اعتماد و کیفیت عملکرد وب سایت را نشان میدهد. تعداد ستارههای بالاتر، نشاندهنده سطح بالاتر اعتماد و کیفیت عملکرد وب سایت است.
- اینماد 0 ستاره (موقت یا لوگوی خاکستری): این اینماد دارای مدت زمان کوتاه است که به فروشگاههای اینترنتی و وب سایتهای با حداقل معیارهای تعریف شده داده میشود تا پس از بررسی مدارک و مجوزهای آنها و در در صورت داشتن شرایط مورد نیاز، نماد اعتماد دائم داده شود.
- اینماد یک ستاره دائم: اینماد یک ستاره، پس از احراز تلفن، ایمیل و آدرس کسب و کار و بررسی و ارزیابی مجوزهای لازم و مدارک ارسالی، به سایت داده میشود.
- اینماد دو ستاره دائم و بالاتر: با ادامه فعالیت سالم کسب و کار و افزایش سطح اعتماد کاربران، تعداد ستاره ها در طول مدت میتواند افزایش پیدا کند. برای مثال فروشگاه دیجیکالا دارای نماد اعتماد 5 ستاره است!
چگونه اینماد بگیریم؟
1- وارد سایت اینماد به آدرس https://enamad.ir شوید و در منوی بالا، روی کسب و کارها > ثبت نام و ورود به پنل کاربری کلیک کنید تا وارد پنل کاربری اینماد شوید. در صفحه جدید، روی گزینه “ایجاد حساب کاربری” کلیک کنید.
2- فرم زیر را پر کرده و روی تایید کلیک کنید.
پس از انجام این مرحله، با شناسه کاربری و رمز عبورتان در سایت وارد شوید. اینجا سایت از شما درخواست میکند تا کدی را به شماره ای پیامک کنید. پس از ارسال پیامک، مجددا لاگین کنید تا وارد داشبورد اینماد شوید.
3- در این قسمت، از طریق منوی سمت راست و بخش تکمیل اطلاعات، فرم تکمیل اطلاعات را تکمیل، مدارک مورد نیاز را اسکن و آپلود کرده و شماره تلفن همراه و ثابت خود را تایید کنید.
تکمیل فرم اطلاعات:
بارگذاری مدارک
احراز اطلاعات
پس از تکمیل فرم اطلاعات به صورت صحیح، تلفن همراه و ثابت شما در این قسمت تایید میگردد:
خسته شدید؟ فعلا برای استراحت، یه چای داغ میل بفرمایید تا بریم ادامه ی کار 🙂
4- پس از انجام مراحل بالا، از طریق منوی سمت راست داشبرد، روی کسب و کار > افزودن دامنه کلیک کنید.
در صفحه باز شده، اطلاعات کسب و کار خود را به شکل دقیق و کامل وارد کنید:
در قسمت “اطلاعات جهت بررسی فرایند خرید” شما باید با نام کاربری و رمز عبور داده شده، یک اکانت در سایت خودتان بسازید و اطلاعات پروفایل آن را (حتی به صورت تستی) کامل کنید تا در زمان بررسی کارشناسان، نیازی به تکمیل اطلاعات نباشد.
پس از تکمیل فرم روی ذخیره اطلاعات کلیک کنید و در ادامه روی گزینه “اعتبارسنجی آدرس” (در پایین فرم تصویر بالا) کلیک کنید. با این گزینه، وارد یکی از صفحات شرکت پست، شده و هزینه ای را پرداخت میکنید تا یک بسته پستی دارای کد، برای تایید آدرس شما، برایتان ارسال شود. پس از دریافت بسته، طبق دستورات داده شده، برای تایید آدرس فیزیکی خود اقدام کنید.
5- در گام بعدی، وارد بخش کسب و کار > مدیریت کسب و کار شوید. در بخش لیست کسب و کارها، رو گزینه “تاییدیه فنی” کلیک کنید تا صفحه زیر باز شود:
در این مرحله با یکی از روشهای گفته شده در بالا، باید اثبات کنید که مدیر سایت، شما هستید.
6- پس از انجام مراحل بالا، یک فرم نظرسنجی در بخش مدیریت کسب و کار به شما نشان داده میشود که میتوانید آن را پر کنید. (که البته اجباری نیست.)
7- پس از انجام مراحل بالا، در بخش لیست کسب و کارها (مدیریت کسب و کار)، گزینه “وضعیت چک لیست کسب و کار” را بزنید. در صفحه باز شده، چک لیستی از فعالیتها و نکاتی که باید در سایت شما رعایت شده باشد، نمایش داده میشود. اگر تمامی آنها را به طور کامل و دقیق انجام داده اید، در بالای صفحه، گزینه “ارسال جهت بررسی توسط کارشناس” را بزنید.
8- پس از بررسی و تایید کارفرما که چند روز زمان بر است، گزینه تعهدنامه در همان بخش لیست کسب و کارها برای شما ظاهر میگردد. تعهدنامه را به دقت بخوانید و تایید کنید.
پ
9- پرداخت: اکنون نوبت پرداخت هزینه اینماد است که باید هزینه ای را تحت عنوان “پرداخت تعرفه نماد اعتماد الکترونیکی” در همان بخش لیست کسب و کارها پرداخت کنید.
10- تمام! اکنون اینماد سایت شما (به صورت بی ستاره یا تک ستاره) برای شما فعال شده است و کافیست آن را در سایت تان قرار دهید. در همان بخش مدیریت کسب و کار > لیست کسب و کارها روی گزینه “دریافت کد نماد” کلیک کنید و کد html داده شده را در بخشی که مایلید نماد اعتماد به نمایش دربیاید، قرار دهید.
11- تغییر به یک ستاره: اگر اینماد شما بی ستاره است، روی گزینه “تبدیل به یک ستاره” کلیک کنید تا درخواست شما ثبت و مورد بررسی قرار گیرد.
نظرات، تجربه ها و سوالاتتان را درباره اینماد برایمان بنویسید.