اندروید استودیو چیست؟ قابلیت ها، مزایا و معایب
اندروید استودیو محیط توسعه یکپارچه رسمی (IDE) برای ساخت و توسعه اپلیکیشن اندروید است. اندروید استودیو مبتنی بر IntelliJ IDEA، یک محیط توسعه یکپارچه جاوا برای نرمافزار است و ابزارهای ویرایش کد و توسعهدهنده آن را در خود جای داده است.
برای پشتیبانی از توسعه اپلیکیشن در سیستم عامل اندروید، اندروید استودیو از یک سیستم ساخت مبتنی بر Gradle، شبیه ساز اندروید، قالب های کد و یکپارچه سازی GitHub استفاده می کند. هر پروژه در اندروید استودیو دارای یک یا چند حالت با کد منبع و فایل های منبع است. این روش ها شامل ماژول های برنامه اندروید، ماژول های کتابخانه و ماژول های موتور برنامه گوگل است.
اندروید استودیو از یک قابلیت Apply Changes برای فشار دادن کد و اعمال تغییرات در منابع به یک برنامه در حال اجرا استفاده می کند. یک ویرایشگر کد به توسعه دهنده کمک می کند تا کد بنویسد و تکمیل، شکست و تجزیه و تحلیل کد را ارائه دهد. سپس برنامه های ساخته شده در اندروید استودیو در قالب APK برای ارسال به فروشگاه گوگل پلی یا سایر فروشگاه های دانلود اپلیکیشن، کامپایل می شوند.
این نرم افزار برای اولین بار در Google I/O در ماه می 2013 معرفی شد و اولین ساخت پایدار آن در دسامبر 2014 منتشر شد. اندروید استودیو برای پلتفرم های دسکتاپ ویندوز، مک او اس، و لینوکس در دسترس است. این ابزار جایگزین ابزارهای توسعه اندروید ایکلیپس (Eclipsee Android Development Tools) به عنوان IDE اولیه برای توسعه برنامه اندروید شد. اندروید استودیو و کیت توسعه نرم افزار را می توانید مستقیماً از گوگل دانلود کنید.
قابلیت ها
اندروید استودیو، قابلیتهای بسیار خوبی در مقایسه با رقبا برای ساخت اپلیکیشن اندروید ارائه میدهد. ویژگی های زیر در نسخه پایدار فعلی ارائه شده است:
- فریمورکها و ابزارهای تست گسترده
- امکان استفاده از پلاگینهایی با کاربردهای مختلف
- ابزارهای lint برای افزایش عملکرد، قابلیت استفاده، سازگاری نسخه و برطرف سازی مشکلات
- قابلیت ادغام ProGuard و امضای برنامه
- پشتیبانی از سیستم ساخت بر اساس Gradle
- پشتیبانی از زبان برنامهنویسی ++C و NDK
- ویزاردهای مبتنی بر الگو برای ایجاد طرح ها و اجزای رایج اندروید
- یک ویرایشگر طرح بندی غنی که به کاربران اجازه میدهد اجزای رابط کاربری را بکشند و رها کنند، گزینهای برای پیشنمایش طرح بندی ها در طرح بندی های چند صفحه نمایش
- دارا بودن (Template Code) و تعامل با گیتهاب برای ایجاد ویژگیهای مشترک در برنامه
- پشتیبانی از ساخت اپلیکیشنهای Android Wear
- توسعه و رفع سریع مشکلات مختص اندروید
- پشتیبانی داخلی از Google Cloud Platform، امکان ادغام با Firebase Cloud Messaging (پیامرسانی Google Cloud قبلی) و Google App Engine
- دستگاه مجازی اندروید (Emulator) برای اجرا و اشکال زدایی برنامه ها در استودیو اندروید
هنگامی که یک برنامه با اندروید استودیو کامپایل شد، می توان آن را در فروشگاه گوگل پلی منتشر کرد. این برنامه باید با چارچوب محتوایی توسعه دهندگان فروشگاه گوگل پلی مطابقت داشته باشد.
مطلب پیشنهادی: راهنمای انتشار اپلیکیشن در گوگل پلی
نرم افزارهای مشابه رقیب
متداول ترین مقایسه با اندروید استودیو با ابزارهای زیر انجام می شود:
- IntelliJ IDEA
- Xamarin
- React
- NetBeans
- Eclipse
- Firebase
- Apache Cardova
- Flutter [بخوانید: فلاتر چیست؟]
- Visual Studio
مزایای استفاده از اندروید استودیو
بدون شک، اندروید استودیو یک انتخاب بسیار محبوب است. برخی از مزایای اصلی استفاده از اندروید استودیو به شرح زیر است:
کدنویسی سریعتر
یکی از مزایای اصلی استفاده از اندروید استودیو این است که به شما کمک می کند تا سریعتر کدنویسی کنید. این به دلیل ویژگی هایی مانند رندر زنده است که به شما امکان می دهد تغییراتی را که در کد خود ایجاد می کنید در لحظه مشاهده کنید.
شبیه ساز سریع
شبیه ساز جدید در نسخه های جدید اندروید استودیو بسیار سریع در نظر گرفته می شود که مزیت قابل توجهی است. به خصوص با توجه به این که کندی شبیه ساز، قبلا یکی از مواردی بود که توسعه دهندگان بیشتر از آن شکایت داشتند. با نسخه جدید گفته می شود که می تواند در کمتر از 6 ثانیه اجرا شود و به شما امکان می دهد برنامه خود را در طیف گسترده ای از دستگاه های مختلف آزمایش کنید.
تست جامد
هنگام ایجاد یک برنامه تلفن همراه، تست ضروری است. خوشبختانه اندروید استودیو هر آنچه را که برای تست برنامههای خود بر روی طیف گستردهای از دستگاهها نیاز دارند در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد.
پشتیبانی Firebase و Cloud یکپارچه
Android Studio با پشتیبانی Firebase و پیامرسانی ابری یکپارچه ارائه میشود. این یک مزیت بزرگ است زیرا به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا به راحتی اعلان های فشار و سایر ویژگی ها را به برنامه های خود اضافه کنند.
محیطی غنی از ویژگی ها
اندروید استودیو یک محیط پر از ویژگی است که تمام ابزارهای مورد نیاز برای ایجاد یک برنامه موبایل اندرویدی با کیفیت بالا را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد، از جمله:
- تجزیه و تحلیل (مانند امنیت و عملکرد برنامه)
- فهرستبندی برنامه (که یافتن آسان برنامه در جستجوی Google کمک می کند)
- یک آنالیزور APK (برای ارزیابی عناصر APK و کاهش اندازه APK)
- استودیوی Vector Asset (که به ایجاد vector assets کمک می کند)
- ویرایشگر ترجمه (برای ایجاد اضافات و تغییرات در تمام ترجمه های منابع)
مبتنی بر سازگاری و همکاری
یکی دیگر از مزایای بزرگ Android Studio کمک به همکاری تیمی است. به عنوان مثال، به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا به راحتی به قطعات کد به اشتراک گذاشته و به آن دسترسی داشته باشند. آن ها همچنین می توانند تغییرات اعضای تیم مختلف را بدون نگرانی در مورد ایمیل ها و پیام های رفت و برگشتی ادغام کنند.
بومی برای اندروید
برخلاف برخی از IDE های دیگر، اندروید استودیو به طور خاص برای توسعه برنامه های اندروید طراحی شده است. این بدان معنی است که همه چیزهایی را که برای ایجاد یک برنامه اندرویدی با کیفیت بالا نیاز دارید، ارائه می کند.
قالب های موجود برای پروژه
هنگامی که پروژه ای را در اندروید استودیو ایجاد می کنید، می توانید از بین چندین قالب پروژه انتخاب کنید. این بسیار مفید است زیرا می تواند در زمان زیادی صرفه جویی کند و به شما کمک کند بر مانع اولیه شروع یک پروژه از صفر غلبه کنید.
معایب استفاده از اندروید استودیو
هیچ چیز عالی نیست و اندروید استودیو نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی از معایب رایجتر استفاده از اندروید استودیو شامل نصب کندتر، تاخیر سیستم، برخی نیازهای سختافزاری بالاتر و استفاده از رم زیاد است.
در اینجا به بررسی معایب اندروید استودیو می پردازیم.
نیازهای سخت افزاری بالا
یکی از مشکلات اصلی اندروید استودیو این است که برای اجرای صحیح به رم و قدرت CPU زیادی نیاز دارد. این می تواند یک نقطه ضعف بزرگ باشد، به خصوص برای توسعه دهندگانی که با بودجه کم کار می کنند یا کسانی که کامپیوترهای قدیمی دارند.
تاخیر سیستم
برخی از توسعه دهندگان همچنین از عقب افتادن و تاخیر سیستم در اندروید استودیو شکایت دارند که ممکن است باعث ایجاد رویدادها و کند کردن روند توسعه شود.
رم زیاد استفاده می کند
یکی دیگر از معایب اندروید استودیو استفاده از رم زیاد است. این می تواند به ویژه برای توسعه دهندگان با مقدار رم محدود یا کسانی که روی سیستم های قدیمی کار می کنند دردسرساز باشد.
نصب آهسته
فرآیند نصب اندروید استودیو سریع ترین نیست. در نتیجه می تواند برای توسعه دهندگانی که برای شروع عجله دارند کمی دردسرساز باشد.
مطلب پیشنهادی: برنامه نویسی اندروید بهتره یا طراحی سایت؟
و در نهایت…
در مجموع اندروید استودیو یک ابزار عالی برای توسعه برنامه های اندروید است. اندروید استودیو با طیف گسترده ای از ویژگی ها، به طور مداوم با ویژگی های جدید به روز می شود. در حالی که ممکن است در برخی زمینه ها کمبود داشته باشد، عمدتاً با وجود این واقعیت که قابلیت های بسیار بالایی دارد، اکثر توسعه دهندگان موافق هستند که مزایای استفاده از آن بیشتر از معایب آن است.
دیدگاه شما